Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stakingen/acties in Europa inclusief Nederland

21 juli 2024 Berichtgeving stakingen / acties in Europa

Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in Europa met overlast voor verkeer/transport. Op deze pagina wordt dagelijks bijgehouden of er een staking is.

Wordt er bijv. door acties of stakingen drukte op de weg verwacht? Gebruik dan de ANWB Onderweg app. Daarmee kan je ook in het buitenland navigeren, files en wegwerkzaamheden omzeilen, de goedkoopste brandstof zoeken, laadpalen vinden, tolkosten bekijken, hotels boeken voor onderweg, of online pech melden.

 

Nederland

Staking OV
FNV-leden in het openbaar vervoer hebben aangekondigd in september drie dagen te gaan staken. Ze willen dat het kabinet met plannen komt zodat werknemers eerder kunnen stoppen met zwaar werk. Op dinsdag 10 september is er een korte werkonderbreking bij het stadsvervoer in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Een dag later (woensdag 11 sept.) zal het personeel van de NS pas om 08.00 uur aan het werk gaan. Op donderdag 12 september zijn er acties aangekondigd in het streekvervoer.
 

Bron: ANWB Verkeersinformatie/ANP/NOS.nl/NOS teletekst

Vragen over je ANWB verzekering bij een vertraagde of geannuleerde vlucht

Helaas krijgen reizigers door drukte op Schiphol en andere luchthavens regelmatig te maken met lange wachtrijen en zelfs geannuleerde vluchten. Bekijk de antwoorden op veelgstelde vragen over de reis- en annuleringsverzekering.
Veelgestelde vragen over vertraagde en geannuleerde vluchten

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht® Europa Service krijg je ook in het buitenland altijd hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

Verkeersdruktekalenders buitenland 

Wat zijn de drukke dagen op de Europese wegen? Check vooraf onze kalenders met zwarte zaterdagen en andere drukke momenten.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card