Naar artikel

Schiphol annuleert vluchten – wat betekent dit voor mijn vakantie bij ANWB Reizen?

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat Schiphol de komende zomervakantie vluchten gaat annuleren. Dit vinden we enorm vervelend voor onze reizigers! Ondanks de gesprekken die wij samen met onze branchevereniging met Schiphol hebben gevoerd om tot een oplossing te komen, worden wij nu vlak voor de zomervakantie in een enorm lastige situatie gebracht.

Welke vluchten worden er geannuleerd?

Vooralsnog zijn wij door Schiphol enkel geïnformeerd dat er vluchten geannuleerd zullen worden. We weten niet om welke vluchten het gaat en hoeveel van onze reizen dit treft. Zodra er vluchten geannuleerd worden, zullen wij onze klanten op de betreffende vluchten zo snel mogelijk informeren per e-mail of (bij vertrek op zeer korte termijn) telefonisch. 

Uitwijken naar andere luchthavens voor de geannuleerde vluchten zal geen oplossing zijn, omdat omringende luchthavens - in mindere mate - vergelijkbare uitdagingen hebben. Houd er rekening mee dat je volledige vakantie geannuleerd kan worden. In dat geval proberen wij binnen een week het geld terug te geven, zodat je een nieuwe vakantie kunt uitzoeken.

Wij nemen contact met je op

We willen je vriendelijk vragen geduld te hebben totdat wij meer weten. Mocht je vlucht geannuleerd worden, dan nemen wij contact met je op. We willen je verzoeken om geen contact met ons op te nemen, om te voorkomen dat langere wachttijden bij onze klantenservice ontstaan. Op die manier kunnen wij ons richten op het zo goed en snel mogelijk informeren van onze klanten. En we hopen natuurlijk dat jij deze zomer gewoon volgens plan naar je vakantiebestemming vliegt. 

De ANWB krijgt veel vragen binnen over de lange wachttijden op Schiphol, zoals:

Bekijk al het reisaanbod 

Zin in vakantie? Bij ANWB vind je een divers reisaanbod dat altijd aansluit bij jouw wensen. Van rondreizen in Europa tot groepsreizen in Azië.

Boek je uitje met korting 

Waar gaan jullie vandaag naartoe? Hier vind je talloze uitjes, vaak met korting voor ANWB-leden.

Reis evenementen 
Ontdek het wereldwijde reisaanbod van ANWB tijdens een van onze evenementen, waarbij onze reisspecialisten je graag adviseren en voorzien van leuke weetjes, praktische informatie én handige tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden