Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schiphol annuleert vluchten – wat betekent dit voor mijn vakantie bij ANWB Reizen?

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat Schiphol de komende zomervakantie vluchten gaat annuleren. Dit vinden we enorm vervelend voor onze reizigers! Ondanks de gesprekken die wij samen met onze branchevereniging met Schiphol hebben gevoerd om tot een oplossing te komen, worden wij nu vlak voor de zomervakantie in een enorm lastige situatie gebracht.

Welke vluchten worden er geannuleerd?

Vooralsnog zijn wij door Schiphol enkel geïnformeerd dat er vluchten geannuleerd zullen worden. We weten niet om welke vluchten het gaat en hoeveel van onze reizen dit treft. Zodra er vluchten geannuleerd worden, zullen wij onze klanten op de betreffende vluchten zo snel mogelijk informeren per e-mail of (bij vertrek op zeer korte termijn) telefonisch. 

Uitwijken naar andere luchthavens voor de geannuleerde vluchten zal geen oplossing zijn, omdat omringende luchthavens - in mindere mate - vergelijkbare uitdagingen hebben. Houd er rekening mee dat je volledige vakantie geannuleerd kan worden. In dat geval proberen wij binnen een week het geld terug te geven, zodat je een nieuwe vakantie kunt uitzoeken.

Wij nemen contact met je op

We willen je vriendelijk vragen geduld te hebben totdat wij meer weten. Mocht je vlucht geannuleerd worden, dan nemen wij contact met je op. We willen je verzoeken om geen contact met ons op te nemen, om te voorkomen dat langere wachttijden bij onze klantenservice ontstaan. Op die manier kunnen wij ons richten op het zo goed en snel mogelijk informeren van onze klanten. En we hopen natuurlijk dat jij deze zomer gewoon volgens plan naar je vakantiebestemming vliegt. 

De ANWB krijgt veel vragen binnen over de lange wachttijden op Schiphol, zoals:

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.