Naar artikel

Soms telt elke seconde

Traumahelikopter-piloot George Stallen vertelt zijn ervaringen over zijn bijzondere werk aan de redactie van de Kampioen.

Naar het interview 

ANWB Medical Air Assistance

De ANWB Medical Air Assistance (MAA) vliegt alweer meer dan 25 jaar rond in Nederland. En met meer dan 9.500 oproepen per jaar zijn we dé operator van helikopters voor medische doeleinden van Nederland. We vliegen voor vier traumacentra, de Regionale Ambulance voorziening Fryslân, voor (semi)overheden en voor evenementenorganisaties; zeven dagen per week, 24 uur per dag. Onze medewerkers zijn goed opgeleid, betrokken en geïnspireerd.

Helikopters 
De ANWB MAA opereert met twee typen helikopters. De Airbus Helikopters EC-135 (H135) wordt ingezet als traumahelikopter en de Airbus Helikopters H145 helikopter als ambulancehelikopter.
Vliegoperatie 
Wanneer en hoe worden de trauma- en ambulancehelikopter ingezet? En uit wie bestaat de bemanning?
De Medical Air Assistance helikopters 

Heb je altijd al de Medical Air Assistance helikopters van dichtbij willen zien? Wij maakten een mooie 360 graden filmpje waarop je de helikopters van wel heel dichtbij kan zien.

Helikopterlocaties 
ANWB MAA verzorgt de HEMS-vliegoperatie voor vier traumacentra en de ambulancehelikopter-operatie voor de RAV Fryslân.
Vacatures 
Op dit moment hebben wij geen vacatures voor piloten. Je kunt wel een open sollicitatie sturen.
Veiligheid 
Wat kan jij doen als je een traumahelikopter ziet?

Over MAA

Over MAA 
De ANWB Medical Air Assistance (MAA) is met meer dan 9.500 vluchten per jaar dé operator van helikopters voor medische doeleinden van Nederland.
Historie 
Op 1 mei 1995 startten de ANWB en het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam een pilot met helikopterhulpverlening. Bekijk de ontwikkelingen en mijlpalen die we vanaf dat moment hebben doorgemaakt.
Schoolprojecten 
Informatie voor spreekbeurten of werkstukken over de traumahelikopter of ambulancehelikopter.
Blijf op de hoogte van onze maatschappelijke projecten
  • Voer je e-mailadres in
  • Selecteer 'Informatie en Service'
  • Kies 'Maatschappelijke activiteiten'

In het nieuws

Onderzoek naar medische drones tussen Rotterdam en Zeeland 

Zeeland krijgt in de toekomst mogelijk een "medische droneverbinding" met het Erasmus MC in Rotterdam. Eind mei start een aantal testvluchten op kortere afstand.

Testvluchten medische transport per drone van start 

Tussen Meppel en Zwolle wordt de komende maanden getest met een medische drone. Bekeken wordt of in de toekomst op deze manier bloed, medicijnen en monsters snel vervoerd kunnen worden.