Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Donatie ANWB Fonds voor theatervoorstelling SMART

Eind 2021 heeft het ANWB Fonds een bijzondere aanvraag gehonoreerd. De aanvraag werd ingediend door MATZER Theaterproducties en de vraag was of het Fonds een financiële bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van een toneelstuk.

Normaal doet het ANWB Fonds dat niet, maar deze aanvraag was buitengewoon passend bij de ANWB. Vandaar dat we buiten de lijntjes hebben gekleurd en besloten hebben een bedrag van € 25.000 te doneren.

Afleiding in het verkeer

Het stuk gaat over afleiding in het verkeer door het gebruik van een smartphone. Het is een monoloog van een man die een ongeluk heeft veroorzaakt. Een verhaal van een dader die dit nooit heeft gewild. De voorstelling wordt met name aangeboden aan bedrijven en organisaties waarvan de medewerkers veel op de weg rijden. Na elke voorstelling volgt een gesprek met het publiek.

Het stuk wordt geproduceerd in samenwerking met Stichting Yannick. In maart 2016 overleed de 21-jarige Yannick Frijns nadat zij werd aangereden door een automobiliste die was afgeleid door het gebruik van haar smartphone.

Alles over verkeersveiligheid

De ANWB zet zich al meer dan 135 jaar in om het verkeer veiliger te maken. Onze droom is nul verkeersdoden en dat iedereen zorgeloos onderweg kan. 

ANWB en verkeersveiligheid.