Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Utrecht

Basisschool de Notenbalk in Harmelen

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Utrecht is basisschool de Notenbalk in Harmelen. Vandaag werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Jan Willem Juffer, Directeur ANWB Retail.

Op de foto van links naar rechts: Floris van Veldhoven (directeur school), kinderen basisschool en Jan Willem Juffer (directeur ANWB retail).
Foto: Arnaud Roelofsz

"We zijn ontzettend blij met het ANWB Verkeersplein. In het buitengebied rijdt namelijk veel verschillend verkeer en zijn de wegen soms gevaarlijk wanneer weggebruikers de regels niet goed hanteren. De wegen rondom Harmelen zijn doorgaans 50 kilometerwegen met auto’s. Wij willen de leerlingen daarom voldoende kennis meegeven over het participeren in het verkeer en de verkeersregels. Met behulp van dit plein kunnen wij de leerlingen in de praktijk laten leren, wat zeer effectief is”, zegt Floris van Veldhoven, directeur van basisschool de Notenbalk. “Bovendien hebben we een groot plein waar we met drie scholen gebruik van maken, waardoor we het verkeersplein breed kunnen benutten. Het verkeersplein gaat een vast onderdeel worden van onze verkeersles.” 

Kinderen zijn kwetsbaar op de fiets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat heel veel meters maken. Om basisschoolleerlingen veilig te laten oefenen met verkeerssituaties heeft de ANWB 'het ANWB Verkeersplein' ontwikkeld. Hiermee kunnen kinderen onder begeleiding van een leerkracht ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties in een veilige omgeving. Zodat ze straks goed voorbereid de weg op kunnen.

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 400 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/wineenverkeersplein.

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen