Atera Genio Pro

De Atera Genio Pro is een zeer degelijk uitgevoerde fietsendrager met een relatief hoog eigen gewicht. De drager komt als compact pakket uit de doos en is compleet afgemonteerd.

In je eentje lopen met de drager is nog een hele toer, met z’n tweeën gaat het een stuk gemakkelijker. Via een ingenieus vouwmechanisme roteer je de twee gootplatformen waar de e-bikes op staan in de goede positie. Dankzij genoemd mechanisme zijn de achterlichten in gevouwen toestand goed afgeschermd tegen schade. Zowel de koppeling als de frameklemmen hebben een slot.

Conclusie

Zeer degelijke, functionele maar zware fietsendrager met ingenieus vouwmechanisme.

Beoordeling

Montage 5
Gebruiksgemak 4
Gewicht 3
Prijs/kwaliteit 5


Specificaties

Gewicht 20,8 kilogram
Stekker combistekker 13 polig
Max. laadgewicht 60 kilogram
Prijs € 540.-
Website www.atera.de


Toelichting score

1 = slecht
2 = matig
3 = redelijk
4 = goed
5 = zeer goed

Gebruik fietsendrager

Het monteren van de drager is een koud kunstje, omdat de koppeling direct vastgrijpt en op de kogel blijft hangen. Daarna plaats je de Genio Pro in de goede positie en via een hefboom zet je de fietsendrager definitief vast. Dankzij de twee gootplatforms hoef je de fietsen niet in de goot te mikken. Er is ruim voldoende ruimte tussen de fietsen. De twee framearmen op het U-profiel zijn voorzien van kunststofriemen met een ratelfunctie, evenals de riemen om de wielen mee vast te sjorren. De kofferbak blijft ook na belading bereikbaar dankzij een met de voet te bedienen kantelfunctie.

Fietsendrager monteren

Met onze tips monteer je de fietsendrager stap voor stap op de trekhaak en leggen we je uit hoe je vervolgens de fietsen veilig op de drager plaatst.

Fietsendrager montagetips

Speciaal voor jou geselecteerd