Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ECE 70 markeringsbord Spanje/Portugal

Vraag gesteld door B. van Giels op 18 april 2019

Ik ga met auto en caravan naar Spanje en Portugal. Combinatie is langer dan 12 meter. Moet ik e70 markeringsborden voeren? Sommigen zeggen dat dit alleen nodig is als de totale combinatie zwaarder is / kan zijn dan 7000 kg.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U gaat naar Spanje en Portugal met de auto en caravan (combinatie meer dan 12 meter). U heeft gehoord dat alleen als de combinatie zwaarder is dan 7000 kilo u een ECE 70 markeringsbord hoeft te voeren.

Voor zover ons bekend, is er geen gewijzigde wetgeving en kunt u uitgaan van de informatie over op anwb.nl bij de landeninformatie over Spanje en Portugal.  Voor Spanje en Portugal geldt dat bij een auto-caravancombinatie langer dan 12 meter een markeringsbord (ECE 70 markering: geel met rode rand) is. Voor zover ons bekend, gelden daarbij geen voorwaarden ten aanzien van het gewicht van de combinatie.

Er zijn daarnaast regels voor lading (zoals een fietsendragen). Daarvoor geldt een ander markeringsbord (rood wit diagonaal gestreept bord). Die informatie vindt u ook op onze website bij de Landeninformtie.