Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker motorfiets

Vraag gesteld door H. van Berkom op 18 mei 2022

Heb ik milieu stickers of vignet nodig in Frankrijk, Spanje of Portugal

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U vraagt of u voor de betreffende landen een milieusticker nodig heeft voor de motorfiets.

Spanje

Madrid en Barcelona hebben een milieuzone (zona de bajas emisiones; lage-emissiezone) die alleen toegankelijk is voor voertuigen met eengeldige milieusticker.

De Spaanse milieusticker (distintivo ambiental) is niet te verkrijgen voor in het buitenland geregistreerde voertuigen. Een Deense, Duitse, Franse of Oostenrijkse milieusticker is ook in Spanje geldig. Voor meer aanvullende info zie de pagina Milieuzones in Spanje. 

Portugal

In Portugal heeft vooralsnog alleen Lissabon een milieuzone (Zona de Emissões Reduzidas, ZER) maar is daar géén sticker van toepassing.

Frankrijk

Voor Frankrijk geldt dat alle Franse steden en departementen een milieuzone kunnen instellen, permanent of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Er zijn stickers in zes categorieën: 0 (groen), 1 (paars), 2 (geel), 3 (oranje), 4 (rood) en 5 (grijs). De categorie wordt bepaald door het type voertuig (auto, motor, bromfiets, enzovoort), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. Via onze pagina Milieuzones in Frankrijk kunt u zien waar de milieuzones van toepassing (kunnen) zijn en of dat voor u noodzakelijk is. Verder de info voor welke sticker uw motor in aanmerking komt en hoe deze te bemachtigen.