Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

LPG in camper

Vraag gesteld door R. Koenders op 6 oktober 2019

heb bus camper met propaan gas; wil graag LPG gebruiken; vraag; mag er een aansluiting buiten de camper worden gemaakt? Mag ik de LPG fles vullen in Nederland bij tank station?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

Het huishoudelijk gebruik van LPG in een kampeerauto, is in Nederland toegestaan mits de apparaten hiervoor geschikt zijn.

Een vaste LPG tank is alleen toegestaan als deze ook voor de aandrijving gebruikt wordt. Er mag alleen een aftakking voor het verwarmen van de cabine en het interieur gemaakt worden. Koken op LPG is in deze situatie dus niet toegestaan. Het aanbrengen van een LPG installatie met een buitenvuller zal dan ook niet goedgekeurd worden, als de motor niet op LPG draait

Tevens is het vullen van losse flessen is niet toegestaan bij een tankstation, u zult uw LPG flessen dus bij een gasvulstation moeten laten vullen. Wanneer u losse LPG flessen gebruikt in plaats van een ander soort gasfles, is koken en verwarmen wel toegestaan. In het buitenland kan de regelgeving anders zijn en soms mogen er soms wel losse LPG flessen gevuld worden.

Hier kunt u nog wat meer lezen over kamperen in een camper en het gebruik van LPG  Er staat er ook nog wat meer informatie over het gebruik van LPG in een caravan