Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoogte immateriele schade / smartengeld

Vraag gesteld door Peter dx-range op 26 juni 2018

7 sept. 2017 reed ik op mijn motor en kreeg geen voorrang van rechts van een automobilist , binnen de bebouwde kom (50km) ,hij had mij niet gezien , ik kon hem niet meer ontwijken , kwam hard ten val , vol in de flank van de auto , mijn motorfiets bleek later total loss te zijn , kleding en helm flink beschadigd. Aansprakelijkheid is door de tegenpartij erkend en de materiele schade is inmiddels afgewikkeld. Ik werd naar een huisartenpost gebracht voor onderzoek.In eerste instantie leek het letsel mee te vallen , niets gebroken , wel bont en blauw over heel mijn lichaam , zwellingen bloeduitstortingen. Later werden rontgen foto,s gemaakt in het ziekenhuis van linker hand en pols waar ik tot op de dag van vandaag last van heb , niets gebroken of kapot. Ben beperkt vanaf het ongeval met li. hand en pols en li. elleboog , pijn en tintelingen , ik kan een heleboel dagelijkse dingen moeilijk(er) doen , huisarts verwijst door naar een hand-en polscentrum. Thans nog onder behandeling bij de fysiotherapeut. De tegenpartij zou de immateriele schade en smartengeld graag afwikkelen, mijn vraag is wat de gangbare hoogte van het smartengeld zou kunnen zijn ?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Naar aanleiding van een verkeersongeval waarbij u tevens letselschade heeft opgelopen. U vraagt zich af wat voor bedrag u aan smartengeld (immateriële schade) kunt claimen.

ANWB Verkeersslachtofferlijn
Voor een deugdelijk antwoord op uw vraag adviseer ik u contact op te nemen met mijn collega's van dehttps://www.anwb.nl/juridisch-advies/anwb-rechtshu...

(088-269 77 66).

Nu alvast wijs ik u op onze informatie over: