Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Contracten bij recron-camping

Vraag gesteld door op 30 september 2022

wij staan met ons niet-verplaatsbaar kampeermiddel op een Recron-camping en worden nu bij verkoop van huisjes tijdelijke contracten zonder Recron-voorwaarden uitgegeven voor een bepaalde tijd. Als reden zou dit de herstructurering van het park zinn waarover de plannen nog altijd onzeker zijn.

Is het mogelijk dat eenzelfde camping zowel Recron als niet-Recron voorwaarden toepast per huurder? De bescherming volgens de voorwaarden komt dan ook in het geding.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

U wilt weten of op een camping, aangesloten bij de Recron, naast overeenkomsten met Recron-voorwaarden ook overeenkomsten met niet-Recron voorwaarden mogen worden gehanteerd. 

Is een park aangesloten bij de Recron dan is de ondernemer verplicht de Recron-voorwaarden toe te passen op alle overeenkomsten. Dit staat in artikel 22 ( toepasselijkheid) van de Recron-voorwaarden.
Is er sprake van een op handen zijnde herstructurering dan mag de ondernemer dit wel melden bij de koper van een kampeermiddel op zijn terrein. Ook de verkoper moet de koper hiervan op de hoogte brengen, omdat niet zeker is wat er staat te gebeuren in de nabije toekomst. 

Op onze website vindt u meer informatie over Recron-voorwaarden voor vaste plaatsen en herstructurering.