Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete Spanje

Vraag gesteld door KKLR op 6 augustus 2017

k heb een verkeersboete ontvangen uit Spanje (DGT) onder vermelding van het kenteken van onze auto. Onze auto is echter nog nooit in Spanje geweest en dus ook niet op de datum van de vermeende verkeersovertredening. Hoewel de brief er serieus en correct uitziet, vermoed ik fraude, omdat er onmogelijk deugdelijk bewijs aan Spaanse zijde aanwezig kan zijn. Komt dit mee voor?
Ik heb inmiddels een brief gestuurd aan het Spaanse DGT. Van betalen van de boete kan natuurlijk geen sprake zijn.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete uit Spanje ontvangen van DGT, ondanks dat u noch uw auto ten tijde van de overtredingin Spanje zijn geweest. U vraagt zich af of dit vaker voorkomt, en hoe u nu verder moet handelen.

Het komt een enkele keer voor dat een lid een verkeersboete uit Spanje voor het begaan van een vermeende verkeersovertreding.

Wanneer u een verkeersovertreding betwist, dient u een met redenen omkleed bezwaar in te dienen, waarmee u dient te bewijzen dat u, noch met uw auto, deze overtreding begaan heeft.

Waarschijnlijk is er een fout geslopen in de administratie van DGT, waarbij ze één of meerdere fouten hebben begaan in de cijfer/letter-combinatie van het kenteken. Verzoek hen om aanvullende informatie, zoals een evt beschikbare foto, en/of kopie proces-verbaal van de verbalisant.

Meer informatie over verkeersboete uit Spanje vindt u op onze website.