Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Weigering om LPG te leveren

Vraag gesteld door jozefmw op 12 november 2018

Ik heb een camper die op LPG rijdt. Sinds kort weigert men mij bij tankstations om LPG te leveren met de reden dat het verboden is om aan campers LPG te leveren. Ik betaal meer belasting, rijd miljeuvriendelijker met LPG, dus hoe kan het zijn dat ik in Nederland geen LPG meer kan tanken ?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Bij het tankstation heeft men geweigerd u LPG te leveren voor uw camper.

Het rijden met een camper op lpg is in Nederland gewoon toegestaan. Een tankstation mag lpg dan ook aan u leveren. Wat niet mag, is een gewone gasfles vullen. Pomphouders kunnen daarvoor hoge boetes krijgen en daardoor is het niet verwonderlijk dat campers vaak worden weggestuurd als ze lpg willen tanken.Als u de pomphouder kunt laten zien,door middel van het kentekenbewijs, dat u op lpg rijdt, zal het geen probleem opleveren. In het buitenland of bij officiële gasvulstations is tanken van autogas meestal geen probleem.

Meer informatie over kamperen in een camper en gas in de caravan vindt u op onze website.***

Reactie van jozefmw:

Natuurlijk klopt dat antwoord van de expert. Alleen weigeren de tankstation eigenaars toch om te leveren, ook als het kenteken op LPG staat. Je kunt dan op je kop gaan staan, maar je krijgt geen druppel LPG. Hopelijk kunnen jullie dat met Shell en de andere leveranciers eens opnemen. Want dit is een gigantisch probleem voor LPG rijders met campers.