Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterechte parkeerboete

Vraag gesteld door op 16 april 2023

LS,

Op Za. 19 maart jl. ten onrechte een parkeerboete gekregen op de locatie grote markt te Dordrecht om 18.03 uur.
Het juiste kenteken, automerk, bsn nummer staan op de boetebrief vermeld, terwijl ik, noch mijn auto daar die dag zijn geweest. En nog sterker gezegd: mijn auto is daar nog nooit geweest. Wel grotendeels die dag bij familie geweest in Den Haag.

Hoe is dit mogelijk. Een verbijsterende ervaring!

Graag uw advies m.b.t. tot een bezwaarprocedure.

 

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert


U heeft een boete ontvangen voor een vermeende verkeersovertreding. U, noch uw auto waren ten rijde van de overtreding ter plaatse. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Parkeerboete
Een parkeerboete waar je het niet mee eens bent? Volg onderstaande stappen om beroep aan te tekenen. Ben je het wel eens met deze boete, betaal deze dan met de acceptgiro. De parkeerboete is een belastingaanslag vanuit de gemeente. Hierdoor wijkt de procedure af van een Wet Mulder overtreding.

Let op! Het is ook mogelijk om een parkeerboete te krijgen in de vorm van een Wet Mulder boete. Zoek op de beschikking naar een grote M. Ontbreekt deze? Dan gaat het om een gemeentelijke belastingaanslag.

Stap 1
Schrijf een beroepschrift
Geef aan waarom je het niet eens bent met de bekeuring (beschikking). De ANWB heeft een modelbrief opgesteld die kan helpen bij het schrijven van het beroepschrift. Let erop dat je het bewijs moet leveren dat je de overtreding niet begaan hebt *getuigenverklaringen etc)

Stap 2
Stuur het beroepschrift naar de gemeente
Het beroepschrift moet binnen zes weken na ontvangt van de beschikking verstuurd worden. Het adres staat op de beschikking aangegeven.

Stap 3
Het beroep is afgewezen, maak bezwaar bij de belastingrechter
Beroep indienen is mogelijk binnen zes weken na dagtekening van de uitspraak op het bezwaarschrift. Stuur het beroep naar de belastingkamer van het Gerechtshof te Arnhem, Den Bosch, Amsterdam, Den Haag of Leeuwarden. Kijk voor het adres op de uitspraak.

Voor ons stappenplan Bezwaar en beroep, verwijs ik u graag naar onze webpaginia:
'Stappenplan bezwaar en beroep'.