Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

anhorung ontvangen wat nu te doen

Vraag gesteld door Obdammertje op 25 augustus 2017

Mijn dochter (21) heeft een anhorung ontvangen uit Duitsland. Zij werd op 30 mei van de weg gehaald door een onopvallende auto. Politie heeft zich niet gelegitimeerd. Waren erg aan het intimideren dat zij haar rijbewijs sowieso kwijt was en maar moest zien hoe ze thuis kwam. Later mocht ze toch weg en gaven ze uitleg dat de boete wel rond de 2000 euro zou kosten en dat ze dan haar rijbewijs alsnog in duitsland moet inleveren. Anhorung nu ontvangen met 5 feiten, 3X onvoldoende afstand (op dezelfde weg), 1x snelheid, 1x rechts inhalen. Ze hadden gezegd ivm leeftijd dat ze de boete gaan verdubbelen. Wat kunnen we nu het beste doen. mvg Angelique

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw dochter heeft een Anhörung ontvangen voor een aantal overtredingen die door de politie is geconstateerd. U vraagt wat u nu kunt doen.

U heeft een Anhörung ontvangen. Daarin wordt gevraagd wie de bestuurder was op het moment van de overtredingen. In Duitsland wordt de bestuurder beboet en niet, zoals in Nederland, de eigenaar van de auto. Dit kunt u op het formulier invullen en opsturen naar de instantie die op de Anhörung staat vermeld. Vervolgens zal uw dochter de boete ontvangen.

Er kan rekening worden gehouden met het feit dat het overige verkeer in gevaar is gebracht. Dit kan invloed hebben op de hoogte van de boete. Ook kan een rijontzegging volgen. Deze geldt overigens in Duitsland en niet in nederland.

Uw dochter kan bezwaar maken als zij kan aantonen dat zij de overtredingen niet heeft begaan. Kan zij dit niet aantonen dan is bezwaar maken niet aan te raden.

Informatie over boetes uit Duitsland vindt u op onze website.