Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Controle bij aankoop

Vraag gesteld door M. de Groot op 12 juni 2024

Mijn garage heeft bovenstaande auto te koop. Ik ben geinteresseerd en heb binnenkort een afspraak voor een bezichtiging cq proefrit. Ik wil de auto laten controleren door een onafhankelijke monteur. Waar kan ik terecht?
Groet, Marc.

Merk: Ford
Type: Kuga
Bouwjaar: 2018
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 150

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Ford Kuga maar u zou de auto graag willen laten controleren door een onafhankelijke monteur.

Hopelijk biedt uw garage de auto ook aan met 12 maanden Bovag garantie. Daarmee speelt u natuurlijk ook op safe en weet u dat binnen dat jaar nagenoeg alle gebreken door de verkoper opgelost moet worden. Maar de behoefte om vóór de koop te weten wat je mogelijk gaat kopen is meer dan begrijpelijk. Je kunt dan immers ook concrete afspraken maken en vastleggen in het koopcontract, wanneer een onafhankelijke occasionkeuring toch wat aandachtspunten boven water heeft gekregen. Zie daarom onze pagina Een aankoopkeuring: slim of onzin? Er zijn verschillende aanbieders van dergelijke keuringen, eventueel ook op locatie zoals Dekra, die ook nog een ANWB Ledenkorting aanbiedt.