Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hete lucht uit de roosters

Vraag gesteld door op 23 maart 2022

Ik heb met dit warme weer dat er uit mijn roosters hete lucht komt wanneer de motor warm word. Ik heb de verwarming/airco gewoon uit, de roosters staan open en omdat ik niet weet wat het zou kunnen zijn durf ik de roosters niet dicht te zetten. Kan dit kwaad en is er iets wat ik hier aan kan doen?

Merk: Peugeot
Type: 307
Bouwjaar: 2002
Brandstof: Benzine
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U vraagt wat de oorzaak kan zijn van de warme lucht uit de ventilatieroosters.

Bij uw auto is waarschijnlijk een defect in de luchtmengklep van de climate control/airco aanwezig. Hierdoor stoomt alle lucht langs de verwarming naar binnen in plaats van de gewenste tempratuur. Dit is niet gevaarlijk of schadelijk maar wel erg oncomfortabel. Zelf kunt u dit niet herstellen. De garage zal moeten controleren of de klep defect is of dat de aansturing wellicht ontbreekt. Wellicht kunnen ze een diagnose stellen door de auto uit te lezen, anders zal er direct op de klep gemeten moet worden. Deze regelklep bevindt zich achter het dashboard.

 

Reacties

A. Lisowski

Auteur - 7 mei 2024

Geachte,

Ik heb sinds paar dagen hete lucht via zij roosters en onder  de voorruit.Een dag is die wel dan weer niet.Van de centrale airco komt gekoelde lucht binnen.Kan ik daarmee rijden?

Pieter

ANWB Expert - 7 mei 2024

De situatie die u beschrijft is vooral heel storend, een gevaar voor de auto levert dit niet op. Controleert u het koelvloeistofniveau; hoe dit in zijn werk gaat leggen we uit op onze site. De garage kan vervolgens een diagnose stellen, hierna volgt een reparatieadvies voorzien van een prijsopgave.