Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Werkt de ANWB laadpas ook in Frankrijk?

Vraag gesteld door J.C. Hoogland op 15 januari 2022

Ik hoop in maart op wintersport naar Frankrijk te gaan, voor het eerst met de elektrische auto. Ik vond de routeplanner op jullie site, dat is nuttig.
Ik zie verschillende aanbieders, tot en met Tesla superchargers. Kan ik bij alle genoemde aanbieders laden als ik de ANWB laadpas heb? 
Dank voor uw reactie.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U gaat binnenkort naar Frankrijk en vraagt of u de ANWB laadpas hier ook kunt gebruiken.

De vraag of uw laadpas bij het laadpunt van de bestemming werkt is lastig te beantwoorden. De ANWB pas werkt vrijwel overal in Nederland, in andere landen kan er zomaar een andere pas noodzakelijk zijn. Daarom is het verstandig een extra pasje mee te nemen van een internationale aanbieder voor het geval u een uitzondering tegenkomt, met de passen van Freshmile, Shell/Newmotion, Izivia, KiWhi, Chargemap als voornaamste kandidaten.

Veel meer informatie over reizen met de elektrische auto in Europa vindt u op onze site: Je elektrische auto opladen in Europa: dit moet je weten | ANWB.
 

Reacties

R. Roozendaal

Auteur - 19 juli 2023

kan ik met de anwb laadpas ook bij freshmile laden

Pieter

ANWB Expert - 20 juli 2023

De ANWB laadpas werkt bij Freshmile laadpalen. We hebben een actieve roaming agreement met Freshmile.
We adviseren echter altijd om pasjes mee te nemen van verschillende aanbieders zodat u zeker bent van een werkende pas mocht u onverhoopt ergens anders willen opladen.