Naar artikel

Laadpas activeren

Vraag gesteld door P. Hofman op 13 januari 2021

moet ik mijn (nieuwe laadpas) activeren? Via account aanmaken (mailadres + wachtwoord) lukt niet.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het activeren van de nieuwe laadpas van de ANWB.

Speciaal voor gebruikers van een ANWB laadpas hebben we op onze website een overzicht van veel gestelde vragen over Laadpassen van de ANWB gemaakt.

Over het activeren staat hier het volgende: 

 

Heb je een ANWB Laadpas of laaddruppel aangevraagd en thuis ontvangen? Dan moet je deze nog activeren. Ga daarvoor naar anwb.nl/activeren. Vul je laadnummer in (dit nummer vind je op de achterkant van de pas of druppel). Log vervolgens in met je gegevens. Je laadpas is nu geactiveerd!

Geen inloggegevens?

Direct na aanvraag van de laadpas of sleutelhanger hebben we je een e-mail gestuurd met een persoonlijke link om een MijnLaden-account aan te maken. Gebruik het emailadres en wachtwoord wat je daar hebt ingegeven om in te loggen. 

Let op: Voor de meeste oplaadpunten geldt dat je de laadpas direct kunt gebruiken. Er zijn echter ook aanbieders van laadpalen die niet direct alle nieuwe actieve laadpassen kunnen verwerken. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat binnen drie dagen na activatie op alle openbare laadnetwerken je jouw laadpas kunt gebruiken. 

 

Staat uw antwoord daar niet tussen, dan kunt u bellen. Het telefoonnummer vindt u rechts op de pagina met veel gestelde vragen.