Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Route Disneyland

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 15 oktober 2019

Kunt u zeggen waar we op moeten letten als we naar disneyland rijden? Verplichten winterbanden ergens?? Kunnen we het beste via luik of antwerpen? En geld t lidmaatschap per kenteken of persoon? Tips voor de tolwegen?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt graag een aantal tips voor uw reis naar Disneyland. De gevraagde informatie is te vinden op anwb.nl.

Routeinformatie

U kunt uw route plannen met de ANWB routeplanner. Het adres van Disneyland is al automatisch is ingevuld. U hoeft alleen het vertrekadres in te vullen. De route wordt gegeven op basis van de actuele informatie. De routeplanner geeft automatisch de snelste route naar Eurodisney aan. Tolkosten worden ook voor u berekend.  Wilt u tolwegen vermijden dat kunt u  de optie ‘geen tolwegen’ aanvinken.  Vlak voor vertrek kunt  u op onze pagina ’verkeersinformatie buitenland’ nagaan waar u rekening mee moet houden. Verder vindt u daar de aanbevolen routes in Europa, een verkeersdrukte kalender en worden de wegwerkzaamheden in kaart gebracht.

Winterbanden in Frankrijk

Winterbanden in Frankrijk deze worden aangeraden bij winterse omstandigheden. Per (doorreis)land kunt u nagaan wat de regels voor winterbanden (en sneeuwkettingen) zijn.

Tolinformatie

Ook informatie over tolwegen en tarieven vindt u op onze website.

Milieusticker

Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan zoals een plotseling ingestelde tijdelijke milieuzone, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken). Op anwb.nl vindt u meer informatie over de milieuzones in Frankrijk.

Wegenwachtlidmaatschap

Het Wegenwachtlidmaatschap is persoonsgebonden