Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

HG generator milieuzone

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 14 maart 2019

Wat is de mening van de ANWB over het inbouwen van een HG generator in een personenauto, specifiek Nissan Almera Tino, 1800CC. www.meerkilometers.nl is de importeur. We overwegen een tweede hands buscamper te kopen. Vanaf welk jaartal mag een diesel uitvoering in milieuzones rijden in Nederland en overige Europese landen?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U wilt meer weten over de HG waterstofgenerator. Onderzoek wijst uit dat het systeem niet helemaal nieuw is. Het bestaat zeker al 10 jaar. De belangrijkste vraag voor u is natuurlijk of het zin heeft dit in te bouwen? Wij betwijfelen dat ten zeerste. Wellicht is het nuttig om dit artikel over het beste brandstofspaaridee van Nederland eens door te lezen.

Inbouwen van een HG generator
Tevens hebben in dezelfde periode autofabrikanten systemen ontwikkeld om auto’s zuiniger te maken. Denk aan Start-stop systemen of Hybride system die bijvoorbeeld rem energy regenereren. Dat geen enkele fabrikant met een waterstof generator is gekomen zegt misschien genoeg. Daarnaast adviseert de importeur van de HG generator ook veranderingen aan te brengen in het motormanagement systeem. Dergelijke aanpassingen aan fabrieksinstellingen kunnen veel invloed hebben op de emissiewaarden en prestaties en levensduur van de motor van uw auto. Ons advies is om een dergelijke aanpassing niet uit te laten voeren.

Tweedehands buscamper 
Tevens overweegt u een tweedehands buscamper aan te schaffen. In het algemeen kan gesteld worden dat hoe hoger de Euronorm, des te lager het risico dat u ergens niet in mag  of dat u geen milieuvignet krijgt. Op dit moment zult u met Euro 6 en Euro 5 in de praktijk geen problemen ondervinden. Het is lastig te zeggen hoe dit er over aan aantal jaar uitziet. We verwachten dat de norm steeds strenger zal worden. Voor het buitenland kunt u deze link raadplegen.

In de onderstaande link vindt u alle informatie over de Nederlandse mileuzones