Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto maakt meer toerental.

Vraag gesteld door Darkdevil1989 op 15 oktober 2017

Hoi,

Heb 2 weken terug een Hyundai i10 gekocht bouwjaar 2010 met 157000 km. Laatst had ik een probleem gehad met de versnellingsbak en kon helemaal niet meer schakelen. Als de auto uit staat wel maar als de auto loopt niet. Heb de dealer en hebben ze dat gratis gemaakt ( geen garantie ). Zat een rubber in de versnellingsbak zeiden ze en heb nu geen last meer van. Tijdens de reperatie hebben ze ook de koppeling afgesteld. Gisteren toen ik van werk naar huis reed reed ik 80 en trapte de gas helemaal in. De toerental gaat wel snel omhoog maar de km teller gaat heel langzaam naar de 100. Als ik heel langzaam de gas intrap heb ik daar geen last van maar alleen als ik de gaspedaal helemaal in trap. Is de koppeling versleten of ligt het aan de afstellen van de koppeling?

met vriendelijke groet,

Ahmet

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een gebruikte Hyundai I10 gekocht uit 2010 met 157.000 km op de teller. U had eerst het probleem dat u niet kon schakelen als de motor liep en nu dat de koppeling slipt.

Het probleem dat u niet kon schakelen kwam hoogstwaarschijnlijk omdat de koppeling niet goed vrij kwam, na het stellen van de koppeling slipt de koppeling nu.

U vraagt of dit aan de afstelling ligt of dat de koppeling versleten is. Dat de koppeling slipt is duidelijk en dat dit ontstaan is na het afstellen ook. Gezien de kilometerstand van de auto is het niet bijzonder als de koppeling versleten is.

Het probleem met de koppeling was er al zeer kort na de aankoop, immers toen kwam de koppeling al niet goed vrij. Na de reparatie slipt de koppeling en misschien is dit het gevolg van een foutieve afstelling. Als dit niet heel snel hersteld wordt gaat de koppeling op zeker stuk.

U moet zo snel mogelijk terug naar de verkoper met dit probleem.

Op onze website vindt u een stappenplan "klachten na aankoop"
***

Reactie van Darkdevil1989:

Hoi Leo,
Bedankt voor je snelle antwoord.
Ben bij de dealer geweest waar ik de auto kocht. Ze hebben ernaar gekeken en inderdaad de koppeling is versleten. Garaga gaf aan dat nieuwe orginele koppeling 600 euro kost inclusief arbeidsloon en olie. Omdat er geen garantie op zit en toen ik de auto kocht deze klachten niet voorkwam, willen ze wel 200 euro korting geven. Daarnaast gaan ze nog de sigaretten aansteker maken ( waar de lader van navigatie ingaat ). Die willen ze daarnaast gratis maken en ook een gratis leenauto ernaast. Wat vinden jullie hiervan? Is dit wel genoeg van de garage om ermee akkoord te gaan?

met vriendelijke groet,

Ahmet