Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerboete in Oslo

Vraag gesteld door SIRTEUN op 19 juni 2018

Ruim voldoende tijd ingekocht uit ticktetmachine op groot parkeerterrein bij Stena terminal Oslo op 15052018.Auto geparkeerd op een nog beschikbare plaats.Toch boete van Nko 600 omdat ticket uit andere automaat(van andere maatschappij) gekocht had moeten worden.Uit niets is mij daar gebleken dat ik daar met mijn ticket niet mocht staan.
Ben dan ook niet van plan boete te betalen.
Graag uw reactie/advies.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een parkeerboete uit Noorwegen ontvangen. Nu blijkt dat u het verschuldigde parkeergeld in een in een andere parkeerautomaat heeft verricht. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Bezwaar maken
Vrees dat bezwaar maken niet veel uit zal halen. Feitelijk heeft u immers niet voldaan aan betaling van het verschuldigde parkeergeld.

Inning buitenlandse boetes door CJIB
Alleen verkeersboetes uit de EU-lidstaten (uitgezonderd Griekenland en Ierland) die onherroepelijk zijn opgelegd (geen bezwaar of beroep meer mogelijk) kunnen door het CJIB geïnd worden.

Noorwegen
Nu Noorwgen geen onderdeel uitmaakt van de EU kunnen verkeersboetes niet door het CJIB geïnd worden.

Bovendien kunnen alleen verkeersboetes uit EU lidstaten gezind worden; derhalve geen naheffing tol of parkeergeld.

Naheffing tol of parkeergeld niet via CJIB
Boetes kunnen ook worden geïnd door andere incassobureaus, zoals het EPC (European Parking Collection). Vaak gaat het niet om boetes wegens een verkeersovertreding, maar meestal om het niet betalen van parkeergeld of tol. Inning van deze bedragen gaat niet via het CJIB maar via de rechtbank.

Meer informatie over inning van Europese boetes door Nederland vindt u op onze website.