Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rederij Wolthuis - Vesting Rondvaart Den Bosch

25% korting

Beleef de stad ‘s-Hertogenbosch vanaf het water met een rondvaart op het nostalgische schip.

Rondvaart door 's Hertogenbosch

Beleef het prachtige ‘s-Hertogenbosch vanaf het water met een rondvaart op het nostalgische schip de “Ouwe Dirk”.  ‘s-Hertogenbosch kent een rijke historie als belangrijk handelsknooppunt door de jaren heen. Tijdens deze rondvaart zie je deze stad dan ook op een bijzondere manier. Je vertrekt met de “Ouwe Dirk” vanaf de Dommel aan de St. Janssingel en vervolgt de route over de verbinding rivier de Dieze.

Op deze rondvaart ‘s-Hertogenbosch route passeer je de mooie citadel, de oliemolen en het oude handelscentrum: de Smalle Haven. Na de rondvaart door ‘s-Hertogenbosch centrum verlaat je de stad en vaar je door het prachtige buitengebied richting de Ertveldplas. Na het bezichtigen van het mooie buitengebied beëindig je de tocht weer op de Dommel. De rondvaart zal ongeveer één uur duren.

De bourgondische route

Tijdens de bourgondische rondvaart kom je langs alle hoogtepunten van Den Bosch. Nadat je bent vertrokken met de boot, vaar je vanaf de Dommel over de rivier de Dieze. Tijdens de rondvaart vertelt Rederij Wolthuis je graag alles over de hoogtepunten en bezienswaardigheden die je op deze route tegenkomt. Zo passeer je de prachtige Citadel, de Oliemolen, de Smalle Haven, de Sluis van Engelen en de Ertveldplas. 

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Rederij Wolthuis voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar je moet ze wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering.
  • De tickets moeten geprint worden meegenomen.
  • Opstapplek: St. Janssingelsteiger (naast het Restaurant/Bastion Bolwerk).
  • Duur rondvaart 2 uur.
  • Duw-rolstoel toegankelijk met maximale wielbreedte van 70 cm.
  • Op de boot zijn alleen kleine hondjes toegestaan, mits deze hondjes op schoot op het achterdek meevaren.
  • Bij Rederij Wolthuis kun je parkeren bij Parkeergarage Stationsplein. Hier kun je betaald parkeren. 
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.