Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 
Technische storing
Door een technische storing is het op dit moment helaas niet mogelijk om tickets te bestellen voor Wereldmuseum Leiden. Wij hopen het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.

Wereldmuseum Leiden

30% korting

Beschouw universele menselijke ervaringen en culturen vanuit alle hoeken van de wereld in Wereldmuseum Leiden!

Wereldmuseum Leiden

Bezoek Wereldmuseum Leiden en laat je ogen zich openen door universele menselijke ervaringen en culturen vanuit alle hoeken van de wereld, van Bali tot Guatemala, en van Oceanië tot de Noordpoolgebieden.

Wereldmuseum Leiden, een van de oudste volkenkundige musea ter wereld, bevindt zich in het hart van actuele mondiale vraagstukken. Met zijn grote, succesvolle tentoonstellingen, verrassende exposities, zoals 'In schitterend licht', diverse publieksprogramma’s en baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, biedt het museum een unieke inkijk in de wereldcultuur; Van Bali tot Guatemala, en van Oceanië tot de Noordpoolgebieden. 

Wereldmuseum Leiden streeft ernaar om de universele menselijke ervaringen te belichten. De objecten in de collectie vertellen daarom verhalen over liefde, rouw, viering, decoratie en strijd, die de bezoeker nieuwsgierig maken naar de rijke culturele diversiteit van onze wereld. De objecten van Wereldmuseum Leiden vormen dan ook een venster naar onze gemeenschappelijke menselijkheid, en benadrukken dat we, ondanks onze verschillen, in essentie hetzelfde zijn: mens. Dit maakt het museum een essentiële bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van de culturele diversiteit en gedeelde menselijke ervaringen. 

Nationaal Museum van Wereldculturen

Sinds 2023 is het Wereldmuseum Leiden samen met Wereldmuseum Rotterdam en Wereldmuseum Amsterdam onderdeel van het Nationaal Museum van Wereldculturen. Deze fusie verenigt bijna 450.000 voorwerpen, 260.000 fotografische beelden en circa 350.000 documentaire items, waarmee het museum zijn missie om een open blik op de wereld te inspireren en bij te dragen aan wereldburgerschap, versterkt.

Aanvullende ticketinformatie

  • Met je ANWB Ticket heb je direct toegang tot het museum. Controleer voor je bezoek wel goed de openingstijden van het museum.
  • Op vertoon van je ticket verkrijg je bij aankoop van een broodje gratis koffie, thee of fris.
  • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang, maar hiervoor dien je wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders, VIP kaarthouders van de VriendenLoterij en studenten van Universiteit Leiden ontvangen gratis toegang tot Wereldmuseum Leiden. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een 0-euroticket aan te schaffen op de website van het museum.
  • Huisdieren zijn in het Wereldmuseum Leiden niet toegestaan tenzij het een assistentie-hond of (blinden)geleidehond betreft (mits aangelijnd). 
  • Het Wereldmuseum Leiden is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Lees meer informatie op de website van Wereldmuseum Leiden.
  • Wereldmuseum Leiden is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op 5 minuten lopen van station Leiden Centraal.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.