Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 
Technische storing
Door een technische storing is het op dit moment helaas niet mogelijk om tickets te bestellen voor Wereldmuseum Amsterdam. Wij hopen het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.

Wereldmuseum Amsterdam

30% korting

Beschouw universele menselijke ervaringen en culturen vanuit alle hoeken van de wereld in Wereldmuseum Amsterdam!

Wereldmuseum Amsterdam

Ontdek hoe koloniale geschiedenis en hedendaagse wereldthema's samensmelten in een van de meest indrukwekkende gebouwen van Nederland.

 • Gehuisvest in een van de meest indrukwekkende gebouwen van Nederland
 • Bewonder de enorme collectie van het museum uit verschillende hoeken van de wereld
 • Verken culturen van Afrika tot Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika
 • Laat je ontdekken dat we, naast de verschillen, allemaal hetzelfde zijn: menselijk

Wereldmuseum Amsterdam is gevestigd in een indrukwekkend rijksmonument. Het werd gebouwd in 1926 en ligt aan het Oosterpark. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: vaste tentoonstellingen, meerdere tijdelijke exposities en Wereldmuseum Junior.

Het museum heeft een koloniale ontstaansgeschiedenis. Kolonialisme en de doorwerking hiervan is dan ook een belangrijk thema. Ook onderwerpen als wereldhandel, consumptie, migratie, klimaatverandering en verstedelijking zijn belangrijk en passen bij een wereldstad als Amsterdam. In de tentoonstellingen en programmering wordt altijd verbinding gemaakt tussen de historische context en actuele, wereldwijde thematiek. 

Nationaal Museum van Wereldculturen

Sinds 2023 is het Wereldmuseum Amsterdam samen met Wereldmuseum Rotterdam en Wereldmuseum Leiden onderdeel van het Nationaal Museum van Wereldculturen. Deze fusie verenigt bijna 450.000 voorwerpen, 260.000 fotografische beelden en circa 350.000 documentaire items, waarmee het museum zijn missie om een open blik op de wereld te inspireren en bij te dragen aan wereldburgerschap, versterkt. 

Aanvullende ticketinformatie

 • Met je ANWB Ticket heb je direct toegang tot het museum. Controleer voor je bezoek wel goed de openingstijden van het museum.
 • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang, maar hiervoor dien je wel een 0-euroticket aan te schaffen.
 • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
 • Houders van een Museumkaart, ICOM kaart, I Amsterdam City kaart, Rembrandt Verenigingskaart, de VriendenLoterij VIP kaart en de Stadspas Amsterdam ontvangen gratis toegang tot Wereldmuseum Amsterdam. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een 0-euroticket aan te schaffen op de website van het museum.
 • Huisdieren zijn in het Wereldmuseum Amsterdam niet toegestaan tenzij het een assistentie-hond of (blinden)geleidehond betreft (mits aangelijnd). 
 • Het Wereldmuseum Amsterdam is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Lees meer informatie op de website van Wereldmuseum Amsterdam.
 • Het Wereldmuseum Amsterdam is prima bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Naast het museum bij Mobypark is gelegenheid om tegen betaling te parkeren, maar er is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.
 • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.