Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Philips Museum

Tot € 2,50 korting

Duik in het Philips Museum in het heden, verleden en de toekomst van het bedrijf

Philips Museum

Midden in Eindhoven staat het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Hier is het moderne Philips Museum, dat je meeneemt in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Eerst met elektrisch licht, later bij radio, televisie en de komst van het digitale tijdperk. Op dit moment bevindt Philips zich in de voorhoede van grote omwentelingen in de gezondheidszorg. Altijd met als doel: het leven van mensen verbeteren.

'Trip down memory lane'

Proef de sfeer van 1891 in het oude fabriekje en zie hoe in die tijd de eerste gloeilampen werden gemaakt. Neem een ‘trip down memory lane’ met de verschillende producten en uitvindingen van Philips.

Je kunt een rondleiding met gids boeken. De audiotours zijn beschikbaar in diverse talen en inbegrepen in de toegangsprijs. Het Philips Museum biedt een museumcafé en de museumshop.

Voor kinderen

Voor gezinnen met kinderen is er Mission Eureka: een interactief spel over meer dan 130 jaar Philipsuitvindingen. Kinderen vanaf vier jaar zoeken met een UV-zaklamp, opdrachtenkaart en een tekenvel verborgen afbeeldingen in het museum. Tijdens schoolvakanties zijn er extra activiteiten.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, hier hoef je vooraf geen ticket voor aan te schaffen. Dit ticket wordt direct aan de kassa aangeslagen.
  • Je kunt de toegangstickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee. 
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Philips Museum.
  • Het Philips Museum is goed toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Er is een mindervalide toilet aanwezig en er is een lift. In het Philips Museum is een rolstoel aanwezig. Indien gewenst kun je vooraf reserveren door te bellen via 040 235 90 30.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in het Philips Museum, hulphonden zijn wel welkom.
  • Het Philips museum bevindt zich op 10 minuten lopen van het centraal station van Eindhoven. Ook met de bus is het museum goed bereikbaar. Uitstaphalte Piazza of Vrijstraat.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.