Naar artikel

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

20% korting

Stap in de wondere wereld van de molens in het dorp Kinderdijk!

Wind en water

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is het grootste molencomplex ter wereld. Stap er aan boord van de rondvaartboot en bewonder de negentien molens vanaf het water. Het complex is in het leven geroepen om Kinderijk-Elshout te beheren en exploiteren. De molens die in het dorp Kinderdijk staan zijn zeer belangrijk geweest voor het zorgen voor droge voeten voor de omwonenden. Het gebied rondom Alblasserwaard ligt onder de zeespiegel en dus is de wind van cruciaal belang geweest, in combinatie met de molens, om het gebied niet te laten overstromen.

Leer hier waarvoor de molens vroeger dienden, neem een kijkje in de twee museummolens en ontdek de rijke geschiedenis. Krijg antwoord op de vraag waarom Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk heet en laat het indrukwekkende Werelderfgoed vanaf het water aan je voorbij glijden. Bezoek het prachtige Wisboomgemaal en inspecteer zelf de indrukwekkende vliegwielen in de machinekamer. De geur van verse smeerolie komt je tegemoet! In het vogeltheater ontdek je de unieke natuur en de vogels uit dit gebied.

Molen maaldagen

Ook dit jaar worden er weer molen maaldagen georganiseerd. Een uniek beeld waarbij je vanaf 13.00 uur, bij voldoende wind, zo veel mogelijk molens tegelijkertijd ziet draaien. De Molen maaldagen worden georganiseerd op 3 juni - 1 juli - 5 augustus - 2 september - 7 oktober - 4 november en 2 december. 

UNESCO Werelderfgoed

De combinatie tussen natuur en techniek is in Kinderdijk zo bijzonder dat het zelfs op de UNESCO Werelderfgoed ranglijst staat. Op die manier wordt het verhaal van de regio veilig bewaard voor de volgende generaties en is het verhaal nooit verloren. Zo'n mooi stukje Nederland mág ook niet vergeten worden.

TIP: download de Kinderdijk app voor gratis audiotours tijdens je bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Let op, er zijn twee verschillende soorten tickets: tickets voor doordeweeks (maandag t/m vrijdag) en weekendtickets (zaterdag en zondag).
  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. 
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Dit ticket is inclusief alle bezoeklocaties en rondvaarten. Bekijk de website van Kinderdijk om te kijken wat je allemaal kunt doen. 
  • Rolstoeltoegankelijk zijn: de filmzaal, de wandelpaden, de molenerven, rondvaartboten de Cruiser en Prins Friso, de begane grond van museummolen Overwaard en de bijbehorende educatieschuur. De andere molens zijn van binnen niet te bezoeken met een rolstoel, vanwege de nauwe toegang en steile trappen.
  • Mits aangelijnd zijn honden welkom op alle locaties en rondvaartboten. Alleen de horeca in het Bezoekerscentrum en bij Museummolen Blokweer zijn verboden voor honden.
  • Kom je met de auto? Navigeer dan naar de Marineweg in Alblasserdam. Tijdens het hoogseizoen geldt het vergunningparkeren in het dorp Kinderdijk. Dit houdt in dat alleen vergunninghouders de auto hier mogen parkeren. Lees op de website van Kinderdijk meer over de mogelijkheden en eventuele parkeerkosten.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Kinderdijk te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.