Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

20% korting

Stap in de wondere wereld van de molens in het dorp Kinderdijk!

Duik in een wereld vol water, wind en wilskracht

De molens, dijken en gemalen van Kinderdijk houden hier al ruim 700 jaar de voeten droog. Ontdek alles over het harde molenaarsbestaan en de typisch Nederlandse tradities van dit gebied. Nergens ter wereld staan er zoveel molens bij elkaar. Dat maakt het een uniek stukje Nederland waar we best een beetje trots op mogen zijn. Kinderdijk staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarmee wordt het verhaal van het gebied goed bewaard voor de volgende generaties.

Activiteiten

Leer waarvoor de molens vroeger dienden, neem een kijkje in de twee museummolens en ontdek de rijke geschiedenis. Krijg antwoord op de vraag waarom Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk heet en laat het indrukwekkende Werelderfgoed vanaf het water aan je voorbij glijden. Bezoek het prachtige Wisboomgemaal en inspecteer zelf de indrukwekkende vliegwielen in de machinekamer. Geniet van het rietlandschap en de bijzondere vogels in dit Natura2000 gebied. De combinatie van natuur en cultuur maakt Kinderdijk een uniek dagje uit voor jong en oud.

Verlichtingsweek 2 t/m 7 september 2024

Van maandag 2 t/m zaterdag 7 september 2024 vindt de Verlichtingsweek plaats in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Tijdens die week zijn de Giftshop en het Kinderdijk-café tijdens de volgende avonduren geopend:

 • Maandag t/m donderdag: 19.45 – 23.00 uur
 • Vrijdag & zaterdag: 9.00 – 23.30 uur

Aanvullende ticketinformatie

 • Let op, er zijn twee verschillende soorten tickets, met verschillende prijzen: tickets voor doordeweeks (maandag t/m vrijdag) en weekendtickets (zaterdag en zondag).
 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
 • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
 • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
 • Een ticket voor Kinderdijk geeft toegang tot de rondvaartboot, twee museummolens, een oud stoomgemaal en nog veel meer. Een bezoek aan de molens duurt gemiddeld zo’n 2,5 à 3 uur.Bekijk de website van Kinderdijk om te kijken wat je allemaal kunt doen. 
 • Rolstoeltoegankelijk zijn: de filmzaal, de wandelpaden, de molenerven, rondvaartboten de Cruiser en Prins Friso, de begane grond van museummolen Overwaard en de bijbehorende educatieschuur. De andere molens zijn van binnen niet te bezoeken met een rolstoel, vanwege de nauwe toegang en steile trappen.
 • Mits aangelijnd zijn honden welkom op alle locaties en rondvaartboten. Alleen de horeca in het Bezoekerscentrum en bij Museummolen Blokweer zijn verboden voor honden.
 • Parkeren: navigeer naar de Marineweg in Alblasserdam. Hier wijzen matrixborden je de juiste weg naar het parkeerterrein (betaalde parkeerplaats, € 9,50). Parkeren is enkel mogelijk met entreetickets voor Kinderdijk. Vanaf daar rijden er dagelijks shuttlebusjes (tussen 9:00 en 18:00 uur) naar de entree van het molengebied.
 • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.