Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stedelijk Museum Alkmaar

€ 4,- korting

Ontdek de rijke en lange stadsgeschiedenis van Alkmaar!

100XLUCEBERT- Het leven en werk van een dubbeltalent - 30 maart t/m 1 september 2024

Ter gelegenheid van zijn 100ste geboortejaar presenteert Stedelijk Museum Alkmaar het leven en werk van Lucebert (1924-1994) in 100 objecten. De tentoonstelling toont een greep uit het oeuvre van de dichter en laat zijn bekendste schilderijen zien. Ook zijn er tekeningen uit zijn tienerjaren, een brief uit de oorlog, manuscripten, door Lucebert zelf ingesproken gedichten, enkele van zijn vroegste schilderijen en zijn laatste onvoltooide werk. Bijna 60 objecten zijn niet eerder tentoongesteld. 

Het Diagonale Instituut- Michael Tedja

 Schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Michael Tedja verbleef afgelopen jaar enkele maanden als artist-in-residence in het Luceberthuis in Bergen. Van daaruit werkt hij aan een serie schilderijen op doek en op papier. Dit nieuwe werk van Tedja wordt tegelijkertijd met 100x Lucebert geëxposeerd in Stedelijk Museum Alkmaar.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je hebt met dit ticket direct toegang tot het museum. Meld je aan de kassa met het ticket. Je hoeft geen reservering te plaatsen.
  • Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen via https://tickets.stedelijkmuseumalkmaar.nl/#/tickets/tickets. 
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Stedelijk Museum Alkmaar. maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen via https://tickets.stedelijkmuseumalkmaar.nl/#/tickets/tickets. 
  • Stedelijk Museum Alkmaar is toegangelijk voor mindervaliden, meer informatie is te vinden op de website.
  • Honden zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Parkeren kan betaald in de parkeergarage De Vest, deze bevindt zich naast het Stedelijk Museum Alkmaar.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.