Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stadsmuseum Harderwijk

Tot € 1,50 korting

Het museum van, voor en over Harderwijk. Een gastvrije, bruisende plek waar stadsgeschiedenis en beeldende kunst centraal staan.

Stadsmuseum Harderwijk

Het museum van, voor en over Harderwijk, een gastvrije, buisende plek waar stadsgeschiedenis en beeldende kunst centraal staan. Voor iedereen is er iets te zien, te doen en te beleven. 

Tentoonstelling CAREFUL – Fotografie van Daniëlle van Zadelhoff

Daniëlle van Zadelhoff (Amsterdam, 1963) kocht in 2013 haar eerste camera en was meteen gegrepen door de fotografie. Ze had een moeilijke periode achter de rug en ontdekte dat ze door te fotograferen haar eigen gevoelens kon onderzoeken en tot uitdrukking kon brengen.

Ze had vrijwel direct succes met haar werk en exposeert sindsdien wereldwijd. Inmiddels heeft zij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd en een heel eigen signatuur ontwikkeld.
De foto’s van Van Zadelhoff doen denken aan 17e-eeuwse schilderijen, vanwege het sterke licht-donker contrast. Maar ook vanwege de geloofwaardige wijze waarop zij de emoties van haar modellen vastlegt. De voorstellingen van Daniëlle van Zadelhoff zijn aangrijpend, herkenbaar en tijdloos.

Op de tentoonstelling CAREFUL zijn de hoogtepunten uit haar oeuvre te zien. Het is de eerste Nederlandse museale solotentoonstelling van Daniëlle van Zadelhoff in tien jaar.
Voor Van Zadelhoff, die al jarenlang in België woont, voelt deze tentoonstelling als thuiskomen: zij groeide op in Gelderland en had twintig jaar lang een winkel tegenover Stadsmuseum Harderwijk.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • De tickets moeten geprint meegenomen worden.
  • Museumkaarthouders en personen die in het bezit zijn van de VriendenLoterij VIP kaart hebben gratis toegang tot het museum.
  • Stadsmuseum Harderwijk is toegankelijk voor mindervaliden.
  • Honden zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Stadsmuseum Harderwijk te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.