Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stadsmuseum Harderwijk

Tot € 1,50 korting

Het museum van, voor en over Harderwijk. Een gastvrije, bruisende plek waar stadsgeschiedenis en beeldende kunst centraal staan.

Stadsmuseum Harderwijk

Het museum van, voor en over Harderwijk, een gastvrije, buisende plek waar stadsgeschiedenis en beeldende kunst centraal staan. Voor iedereen is er iets te zien, te doen en te beleven. 

Schilderleven – Schilderijen van Dinie Boogaart

De nieuwe tentoonstelling 'Schilderleven' is van 1 juni t/m 8 september 2024 te zien.

“Ik ben mijn werk” zegt beeldend kunstenaar Dinie Boogaart. Haar schilderijen zijn dan ook zoals zij zelf is: kleurrijk, expressief en authentiek. De stijl van Dinie Boogaart is uitgesproken en heel herkenbaar. Ze gebruikt krachtige, heldere kleuren en zet haar onderwerpen neer met brede, zichtbare olieverfstreken of losse, trefzekere lijnen pastelkrijt. Achter het ogenschijnlijke gemak waarmee Dinie schildert en tekent gaat een uiterste beheersing van de techniek schuil.

Schilderleven is een representatief overzicht van het oeuvre van Dinie Boogaart, met landschappen, portretten, naakten en scènes uit het dagelijks leven. Maar de tentoonstelling geeft vooral ook een intiem beeld van hoe leven en werk van deze kunstenaar met elkaar vervlochten zijn. Het hart van de tentoonstelling wordt namelijk gevormd door schilderijen uit haar privécollectie, persoonlijke portretten die zij niet verkoopt en waarvan ze er enkele zelden exposeert. Het zijn werken die ze voor zichzelf heeft gemaakt; bijvoorbeeld om houvast te vinden in een moeilijke periode, of juist om vreugdevolle momenten te koesteren.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • De tickets moeten geprint meegenomen worden.
  • Museumkaarthouders en personen die in het bezit zijn van de VriendenLoterij VIP kaart hebben gratis toegang tot het museum.
  • Stadsmuseum Harderwijk is toegankelijk voor mindervaliden.
  • Honden zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.