Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Museum aan de A

Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Een museum van, door en over Groningen. Hier wordt gewerkt aan de verhalen van Groningers en Groningen.

Museum aan de A

Museum aan de A is de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum dat na 90 jaar definitief de koers verlegt. Van museum over de Noord-Nederlandse scheepvaart naar museum over de stad en provincie. Over het leven van de (buiten)gewone Groningers. Over successen én schaduwkanten. Van Rabenhaupts overwinning in 1672 tot de Groningse betrokkenheid bij slavernij. Van pionierende Groninger vrouwen tot portretten uit het aardbevingsgebied. Natuurlijk blijven ze ook verhalen over de Groninger scheepvaart vertellen. Want Groningen zonder scheepvaart zou Groningen niet zijn. Voor de transitie hebben ze nog een paar jaar nodig. Werk in uitvoering dus. Voor de liefhebber van een historische snack én de culturele en historische fijnproever: Museum aan de A wordt voor iedereen.

Vraawlu - Groningers die je wil kennen

Van Aletta Jacobs heb je waarschijnlijk wel eens gehoord. Maar er zijn veel meer Groninger vrouwen die hun stem hebben laten horen. In Vraauwlu – Groningers die je wil kennen ontmoet je 25 Groninger vrouwen van vroeger en nu die hun eigen weg zijn gegaan. Te zien tot 10 september 2023.