Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Limburgs Museum

€ 2,50 korting

Een spannende en interactieve ontdekkingstocht door de tijd.

Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg. Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. Het biedt verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.

Geschiedenis

Limburg is een bijzondere provincie. Hier vestigden zich de eerste mensen en later de eerste boeren. Hier kwamen de Romeinen ons land binnen, hier leefden de eerste christenen en ontstonden de eerste steden.

Tentoonstelling Feest! - Limburg viert

Provincie Limburg barst van het feestgedruis: van carnaval en schuttersfeesten tot ramadanfeesten en bar mitswa. Veel culturen zorgen voor verschillende soorten feesten én voor veel feestvreugde. Met al die feesten wil je plezier maken, samen genieten met vrienden en familie, maar ook aandacht besteden aan de belangrijke momenten in je leven.

In de familietentoonstelling Feest! ontdek je met allerlei spelelementen welke feesten er in Limburg worden gevierd. Maar ook hoe, met wie, waarom én op welke manier die feesten door de tijd heen veranderen. Een feest van herkenning!

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • In het bezit van een Museum-/ICOM-/VriendenLoterij VIP/Vrienden/Businessclub-kaart? Dan ontvang je gratis toegang tot het Limburgs Museum op vertoon van de kaart (1 p.p.)
  • Limburgs Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn liften aanwezig, speciale toiletten en een glooiende helling naar de entree.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in Limburgs Museum. De enige uitzondering zijn hulphonden.
  • Het Limburgs Museum is ideaal te bereiken met het openbaar vervoer. Het museum ligt recht tegenover het NS-treinstation en het busstation van Venlo. Voor adres, route en parkeermogelijkheden: https://www.limburgsmuseum.nl/adres-route/ 
  • Het museum heeft geen eigen parkeergelegenheid. Kijk voor een overzicht van parkeermogelijkheden in de buurt op deze pagina.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.