Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Huis Willet-Holthuysen

20% korting

Stap in het verleden in het indrukwekkende Huis Willet-Holthuysen in het centrum van Amsterdam.

Huis Willet-Holthuysen

Het imposante Huis Willet-Holthuysen staat in het centrum van Amsterdam. Het dubbele herenhuis aan de Herengracht heeft veel stijlkamers. Er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl en de tuin is ontworpen als symmetrische Franse stijltuin. In de romantische kamers met historische interieurs worden tentoonstellingen georganiseerd met werk van hedendaagse makers en verzamelaars.

Het huis ontleent zijn naam aan het echtpaar dat hier eind 19e eeuw woonde: Abraham Willet en Louisa Holthuysen. Zij verzamelden veel kunst en objecten en en lieten het interieur vormgeven naar hun eigen smaak. Ook toen werd deze pracht al beschouwd als een herinnering aan een romantisch verleden. Het interieur was voor het echtpaar dé manier om hun smaak en rijkdom te delen met anderen. Na de dood van Louisa Holthuysen in 1895 schonk zij het huis en collectie aan de stad Amsterdam, met de bedoeling dat het een museum zou worden. Ruim honderd jaar later is het Huis Willet-Holthuysen nog steeds te bezichtigen. Het is nu een van de locaties van het Amsterdam Museum.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Huis Willet-Holthuysen. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Huis Willet-Holthuysen is vanwege de vele trappen en het ontbreken van een lift niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en scootmobielen.
  • Parkeren: dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein, The Bank en Markenhoven. Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/parkeren
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.