Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Haags Historisch Museum

Het Haags Historisch Museum toont de Haagse geschiedenis in al zijn facetten.

Stadsgezichten en portretten, collecties zilverwerk en glas, poppenhuizen en Oranjalia brengen de verhalen van de stad tot leven én werpen licht op de lokale geschiedenis en cultuur.
Tijdelijke tentoonstellingen brengen typisch Haagse onderwerpen voor het voetlicht. Daarin komt de veelzijdigheid van de stad Den Haag volledig tot z’n recht. Ook organiseert het museum tal van activiteiten met een Haags tintje.

In het museum worden de geschiedenis en ontwikkeling van Den Haag getoond. De vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen bestaan uit bijzondere stadsgezichten, oude stadskaarten en voorwerpen zoals een draagkoets en zilverwerk.
Op deze manier worden de verhalen waarin de Oranjes, de Gebroeders de Witt en Johan van Oldenbarnevelt figureren weer tot leven gebracht.

Voor nieuwsgierige aagjes van 8 tot 12 jaar worden colleges over gekke, leuke en interessante onderwerpen georganiseerd. Ook kun je op de binnenplaats spelletjes doen: probeer maar eens te steltlopen of speel net als vroeger met een diabolo, krijt of springtouw!
In het museum kunnen kinderen ook op speurtocht, denk bijvoorbeeld aan de Spinnensafari met Simon Smalpoot, de Oog voor detail speurtocht of de speurtocht met de Haga rapper!