Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Amsterdam Museum

20% korting

Het Amsterdam Museum vertelt het meeslepende verhaal van de groei en bloei van deze unieke stad.

Amsterdam Museum

Amsterdam, een wereldstad? Ja, en ook: klein, gezellig en eigenwijs. De stad van Johan Cruijff, van Rembrandt, Ajax, de Wallen, de Verenigde Oost-Indische Compagnie en wiet. De hoofdstad van Nederland. Een 1000 jaar oude, waterrijke handelsstad waarbij ondernemerschap, creativiteit, burgerschap en vrijdenken in het oog springen. 

Bekend en nieuw

Sinds begin maart is het Amsterdam Museum aan de Amstel te vinden, in het gebouw van de Hermitage. Tijdens een grootschalige renovatie van het monumentale Burgerweeshuis vindt het Amsterdam Museum hier zijn tijdelijke thuis. Er is een volledig nieuw aanbod aan tentoonstellingen, publieksprogramma’s en kinderactiviteiten. Het Amsterdam Museum toont hier een geheel nieuwe collectiepresentatie die naast de traditionele geschiedenis van Amsterdam ook veel ruimte biedt aan tegengeluiden en minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad.

Wisselende tentoonstellingen

In wisselende tentoonstellingen zijn ook bewoners en liefhebbers van de stad aan het woord om ‘hun Amsterdam’ te laten zien. De dependance van het Amsterdam Museum aan de Amstel zal je met bekende objecten uit de collectie en nieuwe of minder bekende werken vooral laten zien dat er niet één geschiedenis van de stad is.

Panorama Amsterdam

In de nieuwe collectiepresentatie van het Amsterdam Museum: Panorama Amsterdam, een levende geschiedenis van de stad, staan ruim 250 objecten centraal die je een veelzijdig beeld geven van de vele geschiedenissen van de stad. Zowel klassieke iconen uit de stadscollectie, als nieuw of zelden getoond werk is te bewonderen. Bekenden en onbekenden vertellen verhalen over en geven perspectieven op het verleden van Amsterdam, hoe Amsterdam zich heeft gevormd en hoe deze stad zich nog steeds ontwikkelt. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot het Amsterdam Museum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Het Amsterdam Museum is toegankelijk voor mindervaliden. Begeleiders van mindervaliden krijgen gratis entree.
  • Parkeren: Dichtstbijzijnde parkeergarages zijn: Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein, The Bank en Markenhoven. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Amsterdam
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.