Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Teylers Museum

Tot € 2,50 korting

Bezoek het oudste museum van Nederland.

Teylers Museum: het oudste museum van Nederland

Teylers opende zijn deuren in 1784 en is nu bekend als het oudste museum van Nederland. Eeuwenoude fossielen, schitterende stenen, vernuftige apparaten, kostbare boeken, fascinerende munten en penningen, fabelachtige tekeningen en romantische schilderijen: de collectie is uniek in de wereld. Hier werden kunst en wetenschap gestimuleerd, de aarde en het leven in kaart gebracht en nieuwe ontdekkingen gedaan. Teylers was én is een plek om je eindeloos te verwonderen. Niet alleen over de collectie, maar ook over de zalen en hun inrichting. Het gebouw is een museumstuk op zich, een tijdmachine, met in het hart de Ovale Zaal.

In de moderne vleugel zijn steeds wisselende tentoonstellingen. Soms over kunst, soms over wetenschap. In het oude laboratorium van Nobelprijswinnaar Hendrik Lorentz kun je in het weekend de locatietheatervoorstelling De Lorentz Formule bezoeken. In de voetsporen van professor Einstein en Lorentz en zie je Teylers topstuk, de Grote Elektriseermachine, tot leven komen.

Pieter Teyler

Teylers dankt zijn bestaan aan Pieter Teyler (1702-1778), een rijke Haarlemmer. Als man van de Verlichting vond hij het belangrijk om kennis over kunst en wetenschap onder burgers te verspreiden voor een betere maatschappij. Met het fortuin dat hij naliet kon het museum in fasen worden gebouwd en de collecties aangekocht. Neem ook een kijkje in Pieter Teylers woonhuis. Dit unieke Rijksmonument opende eind 2021 na een grondige restauratie voor bezoekers, als nieuwe vleugel aan het museum.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Wil je een bezoek brengen aan het Teylers Museum later dan dat mogelijk is? Probeer het dan later nogmaals. De kalender zal tussendoor aangepast worden.
  • Een bezoek aan het Pieter Teyler Huis is inbegrepen bij je ticket.
  • Museumkaarthouders, VIP kaarthouders van VriendenLoterij en bezitters van een I Amsterdam City Card, Rembrandtkaart of ICOM-kaart ontvangen gratis toegang tot het Teyler museum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Teylers Museum is rolstoelvriendelijk. Neem contact op met het museum voor verdere details omtrent de rolstoeltoegankelijkheid.
  • Honden zijn niet toegestaan in het museum, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij de naastgelegen Parkeergarage de Appelaar; Damstraat 12, 2011 HA Haarlem.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.