Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 
Start verkoop 2024
In verband met verbouwing start de verkoop naar verwachting 10 februari 2024.

MergelRijk

€ 2,50 korting

Ontdek op interactieve en creatieve wijze alle verhalen en geheimen over mergel en de grotten van Valkenburg.

Ontdek de leukste grot van Valkenburg

MergelRijk is niet alleen de leukste grot voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Volg de uitgezette route door de groeve en ga op avontuur door een eeuwenoude, historische mergelgroeve, waarbij je alles leert over mergel en grotten. Dit doe je lekker in je eigen tempo. Op interactieve en creatieve wijze, waarbij beleving centraal staat, ontdek je alle verhalen en geheimen over mergel en de grotten van Valkenburg. 

Levensgrote nachtwacht

Één van de hoogtepunten is een levensgrote sculptuur uit mergel gehouwen van De Nachtwacht. Ga daarnaast op zoek naar de fossielen in de mergelgrot, test je kennis met de interactieve tablets én ga zelf aan de slag met mergel en maak gratis je eigen mergelsouvenir. En ook erg leuk: je mag je naam in de grot vereeuwigen!

Aanvullende ticketinformatie 

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum.
  • Je hoeft na de aankoop van het ANWB Ticket géén reservering meer te plaatsen op de website van MergelRijk.
  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • De temperatuur ondergronds is ongeveer 15 graden Celsius. Er wordt aangeraden geen hoge hakken of slippers te dragen, wegens een hobbelige vloer. 
  • Het is helaas niet mogelijk om MergelRijk te bezoeken met een rolstoel, scootmobiel of rollator.
  • MergelRijk is toegankelijk voor kinderwagens en buggy's, mits het lichte en tilbare zijn, die je veilig een trap af kunt tillen. 
  • Honden zijn toegestaan in MergelRijk, mits ze kort aangelijnd en droog zijn.
  • Direct tegenover MergelRijk kun je parkeren op de parkeerplaats van de Steenkolenmijn. Parkeren kost € 5,- per auto voor onbeperkte duur (tijdens evenementen kan een ander tarief gelden). 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.