Naar artikel

MergelRijk

€ 2,50 korting

Ontdek op interactieve en creatieve wijze alle verhalen en geheimen over mergel en de grotten van Valkenburg.

Ontdek de leukste grot van Valkenburg

MergelRijk is niet alleen de leukste grot voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Volg de uitgezette route door de groeve en ga op avontuur door een eeuwenoude, historische mergelgroeve, waarbij je alles leert over mergel en grotten. Dit doe je lekker in je eigen tempo. Op interactieve en creatieve wijze, waarbij beleving centraal staat, ontdek je alle verhalen en geheimen over mergel en de grotten van Valkenburg. 

Levensgrote nachtwacht

Één van de hoogtepunten is een levensgrote sculptuur uit mergel gehouwen van De Nachtwacht. Ga daarnaast op zoek naar de fossielen in de mergelgrot, test je kennis met de interactieve tablets én ga zelf aan de slag met mergel en maak gratis je eigen mergelsouvenir. En ook erg leuk: je mag je naam in de grot vereeuwigen!

NIEUW! 3D grotschilderingen

Vanaf woensdag 15 juni 2022 opent er een compleet nieuwe beleving in Mergelrijk, namelijk 3D grotschilderingen!  Er zijn spectaculaire 3D schilderingen te zien op de wanden, plafonds en vloeren in een deel van de grotten. Vergeet dus niet je camera of telefoon bij de hand te houden, maak interactieve foto's en creeër zo de leukste herinneringen aan de mergrotten van Valkenburg.  

Aanvullende ticketinformatie 

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum.
  • Je hoeft na de aankoop van het ANWB Ticket géén reservering meer te plaatsen op de website van MergelRijk.
  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • De temperatuur ondergronds is ongeveer 15 graden Celsius. Er wordt aangeraden geen hoge hakken of slippers te dragen, wegens een hobbelige vloer. 
  • Het is helaas niet mogelijk om MergelRijk te bezoeken met een rolstoel, scootmobiel of rollator.
  • MergelRijk is toegankelijk voor kinderwagens en buggy's, mits het lichte en tilbare zijn, die je veilig een trap af kunt tillen. 
  • Honden zijn toegestaan in MergelRijk, mits ze kort aangelijnd en droog zijn.
  • Direct tegenover MergelRijk kun je parkeren op de parkeerplaats van de Steenkolenmijn. Parkeren kost € 5,- per auto voor onbeperkte duur (tijdens evenementen kan een ander tarief gelden). 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.