Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het Hunebedcentrum

Tot € 1,- korting

Ervaar in het Hunebedcentrum hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Maak een ontdekkingsreis van 150.000 jaar geschiedenis.

Meer dan 20 ton weegt-ie: de grootste hunebedsteen van Nederland. Zo'n 5.000 jaar geleden is deze steen gebruikt om een hunebed mee te bouwen, maar hoe dan? Direct naast het grootste hunebed van Nederland, vind je in het Hunebedcentrum antwoord op deze vraag. In het Hunebedcentrum kom aan de hand van een expositie met verschillende diorama's meer te weten over de hunebedden, de bouwers ervan en het leven in de nieuwe steentijd.

Bij het museum ligt ook het Oertijdpark. In dit park wandel je langs een kamp van neanderthalers, een rendierjagershut, een prehistorisch dorp, grafheuvels en opgravingen. In weekenden en schoolvakanties tref je ook Oermensen die je prehistorische ambachten laten zien. Daarnaast vind je op het terrein een vlinder- en een keientuin en de informatiepoort van het Hondsrug UNSECO Global Geopark.

Maak een ontdekkingsreis van 150.000 jaar geschiedenis. Je leert Drenthe beter begrijpen.

Aanvullende ticketinformatie

  • Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte tijd van aankomst. Je tickets zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Het Hunebedcentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn een aantal rollators en rolstoelen beschikbaar voor bezoekers. Deze kunnen vooraf telefonisch of via de e-mail gereserveerd worden bij het Hunebedcentrum.
  • Honden zijn in het museum, het Oertijdpark, het Kenniscentrum, de museumwinkel en het museumcafé niet toegestaan. Het buitenterrein en het terras zijn vrij toegankelijk voor honden. Bij de museumingang zijn speciale punten gecreëerd waar je jouw hond kunt vastzetten. Drinkbakken staan klaar. Geleidehonden voor visueel-, auditief – en motorisch gehandicapten zijn toegestaan in het Hunebedcentrum.
  • Museumkaarthouders ontvangen op vertoon van de Museumkaart gratis toegang tot het Hunebedcentrum.
  • Kijk voor parkeer informatie hier.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.