Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De Bastei

Tot 25% korting

In Familiemuseum De Bastei beleef je hoe de rivier de Waal de stad Nijmegen en natuur met elkaar verbindt.

Beleving in de Bastei

De Bastei is een bijzonder belevingsmuseum en kan je niet overslaan wanneer je in Nijmegen bent. In dit familiemuseum is veel te zien en te doen voor jong en oud. Je gaat in het museum grotendeels ondergronds en ervaart waarom Nijmegen de oudste stad van Nederland is.

In familiemuseum De Bastei beleef je hoe Nijmegen is gevormd door de strategische ligging aan de rivier de Waal. Hier raak je letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier. In de kazematten, kanonsgang en in de toren beleef je het verhaal van de vorige bewoners aan de hand van unieke Romeinse muurresten, een stuk van kasteel Valkhof en natuurlijk de overblijfselen van de bastei zelf.

Veel te ontdekken

Je duikt nog veel verder het verleden in wanneer je oog in oog staat met een van de topstukken: de mammoetschedel van Bergharen. Je ziet ook dieren en planten die nu leven in de Gelderse poort. Zo ontdek je dat er in en rond de stad veel meer leeft dan je denkt!  

Wil je nog een lekker hapje of drankje na je bezoek? Bezoek dan het terras van het museumcafé op de bovenste verdieping, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de rivier, de iconische Nijmeegse bruggen, de groene Waalkade en hét rivierpark van Nederland!

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar ontvangen gratis entree. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders en Vriendenloterij VIP-kaarthouders ontvangen gratis toegang tot De Bastei. 
  • De Bastei is grotendeels goed toegankelijk voor mindervaliden. Uitzondering hierop is een stuk van het archeologische straatje en de entresol in het entreegebouw. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Honden zijn niet toegestaan, behalve (erkende) hulphonden.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage Kelfkensbos (P3).
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.