Naar artikel

Biesbosch MuseumEiland

€ 2,- korting

Op Biesbosch MuseumEiland maak je kennis met het bijzondere natuurgebied de Biesbosch!

Biesbosch MuseumEiland

De Biesbosch is na de St. Elisabethvloed van 1421 ontstaan. Na deze watersnoodramp werd de Biesbosch door mensenhanden gevormd tot een geheel van polders en akkers met wilgen (grienden). In het Biesbosch Museum zie je hoe bepalend de mens is geweest voor het uiterlijk van de Biesbosch. Maak in het hart van de Biesbosch kennis met het verleden, heden en toekomst van het zoetwatergetijdengebied. In een buitenmaquette van 30 bij 30 meter wordt hoog en laag water nagebootst en zo het belang van het gebied voor de waterbeheersing getoond.
Griendencomplex De Pannekoek ligt direct naast het Biesbosch MuseumEiland en is het gratis buitenmuseum van de Biesbosch.

Rondvaart door de Biesbosch

Ontdek het bijzondere natuurgebied met een fluisterboot! Deze elektrische boten liggen niet diep in het water en kunnen hierdoor ook door de smalle kreken en sloten varen. Zo vaar je ook door de sloot van Beneden Petrus, één van de mooiste Biesbosch-kreken. De rondvaart duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. 

Combineer jouw bezoek aan het Biesbosch MuseumEiland met een rondvaart door de Biesbosch met een fluisterboot! ANWB-leden ontvangen € 2,- korting op het ticket.

Aanvullende ticketinformatie

  • U kunt alleen telefonische reserveren via 0183-504009 is verplicht.
  • Print je ANWB-ticket en neem deze mee (tickets via mobiele telefoon worden niet geaccepteerd).
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. 
  • Honden zijn niet toegestaan in het museum, terras of fluisterboot.
  • Niet te combineren met museumjaarkaart en/of andere acties.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Biesbosch MuseumEiland te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.