Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Maritiem Muzeeum Zeeland

25% korting

Ontdek de verhalen van de zee in het vernieuwde Maritiem Muzeeum Zeeland!

Ga meer naar zee!

Ontdek en beleef de Zeeuwse maritieme geschiedenis van de 17e en 18e eeuw. In elke ruimte worden je indrukwekkende, persoonlijke verhalen verteld. Over slimme botenbouwers en dappere zeeslagen, maar ook over sterke vrouwen en sluwe smokkelaars. Je ontmoet natuurlijk Michiel de Ruyter, maar ook vele anderen, zoals Leonora, een tot slaaf gemaakte die vanaf Curaçao ontsnapt op een Zeeuws schip. Jij bepaalt wie voor jou de zeehelden zijn.

Naast maritieme schilderkunst en sublieme zeegezichten vind je in het muZEEum ook unieke archeologische schatten van de zeebodem. Ze komen uit twee gezonken schepen: ’t Vliegend Hert en De Rooswijk. De maritieme objecten worden tot leven gewekt met interactieve spelelementen, een audiotour, prachtige videoanimaties en zelfs geur! Je ontdekt het allemaal in een prachtig decor, op een unieke plek: pal aan zee. Ga je mee? 

Het Maritiem Muzeeum Zeeland is onlangs geheel vernieuwd. Een must-see wanneer je in Zeeland bent!

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar en een begeleider van een minder valide hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen. 
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het hele muZEEum (met uitzondering van het eeuwenoude torentje) is rolstoeltoegankelijk. 
  • Huisdieren zijn helaas niet welkom.
  • Parkeergarage De Fonteyne aan de Spuistraat en parkeerterrein Arsenaal aan de Koningsweg bevinden zich dichtbij het muZEEum. Tip: op parkeerterrein Arsenaal, aan de Koningsweg, parkeer je de eerste drie uur gratis. Let op! Een kaartje uit de automaat is vereist, ook voor de gratis uren. 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.