Naar artikel

Maritiem Museum Rotterdam

10% korting

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven.

Meer dan je denkt

In de oudste en grootste museumhaven van Nederland vind je het Maritiem Museum Rotterdam. Op historische schepen en kranen ontdek je hoe hier de wereldhaven Rotterdam begon. In het museum ervaar je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven.

Diverse tentoonstellingen

Ga in de tentoonstelling 'De Haven' kopje onder in het verhaal van de Rotterdamse haven. Aan de hand van tientallen unieke scheepsmodellen en schilderijen leer je de Rotterdamse haven door de eeuwen heen kennen. Bij de 'Offshore Experience' zie je hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk, midden op zee, in metershoge golven weten te klaren. En de allerkleinsten kunnen in de kinder-doe-tentoonstelling 'Professor Plons' spelenderwijs kennis maken met de maritieme wereld, het werk in de haven en hoe producten per schip de hele wereld over worden vervoerd.

Bestemming Havenstad

In de nieuwe tentoonstelling nemen Rotterdammers je mee in hun verhalen over diverse plekken in de stad, die onmiskenbaar gevormd zijn door de invloed van de haven. deze expositie is een reis door de tijd, die laat zien dat stad en haven elkaar beïnvloeden en onslosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Stap in het verhaal van de afdamming van de Rotte en reis via het centrum naar Rotterdam Zuid, via het havengebied naar de toekomst. Daarbij kom je prachtige stukken uit onze collectie tegen en hoor je verhalen over turbulente ontwikkelingen.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Van november t/m maart zijn de schepen in de museumhaven gesloten. De steiger en de vuurtoren zijn wel toegankelijk voor bezoekers. 
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Maritiem Musem Rotterdam. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • De tentoonstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelen en bereikbaar via liften. Er zijn ook delen niet toegankelijk. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Het is niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen, behalve wanneer het (blinden)geleidehonden betreft en deze een bezoeker met identificatiepas begeleiden.
  • Je kunt op 7 minuten loopafstand parkeren in de APCOA parkeergarage, Hartmanstraat 35, parkeergarage Boompjes of parkeergarage Erasmusbrug.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Maritiem Museum Rotterdam te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.