Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Maritiem Museum Rotterdam

10% korting

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven.

Meer dan je denkt

In de oudste en grootste museumhaven van Nederland vind je het Maritiem Museum Rotterdam. Hier ontdek je hoe de wereldhaven van Rotterdam ooit begon. Ervaar in eigentijdse tentoonstellingen de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven: luister naar de verhalen en doe mee met de vele activiteiten.

Diverse tentoonstellingen

Kijk voor alle lopende en nieuwe tentoonstellingen hier.

Tijdens schoolvakanties en in de periode van 1 april t/m 31 oktober zijn er, naast de vele tentoonstellingen, bijna dagelijks extra activiteiten in het museum: rondleidingen, rondvaarten en workshops. Voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn er ook speurtochten door de Maritiem Museum Haven.

Uitgelicht: Bestemming Havenstad

In de tentoonstelling nemen Rotterdammers je mee in hun verhalen over diverse plekken in de stad, die onmiskenbaar gevormd zijn door de invloed van de haven. Deze expositie is een reis door de tijd, die laat zien dat stad en haven elkaar beïnvloeden en onslosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Stap in het verhaal van de afdamming van de Rotte en reis via het centrum naar Rotterdam Zuid, via het havengebied naar de toekomst. Daarbij kom je prachtige stukken uit onze collectie tegen en hoor je verhalen over turbulente ontwikkelingen.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Van november t/m maart zijn de schepen in de museumhaven gesloten. De steiger en de vuurtoren zijn wel toegankelijk voor bezoekers. 
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Maritiem Musem Rotterdam. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • De tentoonstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelen en bereikbaar via liften. Er zijn ook delen niet toegankelijk. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid.
  • Het is niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen, behalve wanneer het (blinden)geleidehonden betreft en deze een bezoeker met identificatiepas begeleiden.
  • Je kunt op 7 minuten loopafstand parkeren in de APCOA parkeergarage, Hartmanstraat 35, parkeergarage Boompjes of parkeergarage Erasmusbrug.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.