Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Marinemuseum

10% korting

Ontdek het Marinemuseum in Den Helder, klim aan boord en beleef het zelf.

Marinemuseum heeft de Zilveren award gewonnen voor leukste uitje van provincie Noord-Holland 2024!

Ontdek het Marinemuseum en klim aan boord!

Klim in de schepen en ontdek dat deze vol verhalen zitten. Je mag zelf aan de knoppen zitten, door de periscoop kijken en luisteren naar de boeiende verhalen van de oud opvarenden.

In het Torentje kan je de rijke geschiedenis van de Nederlandse Marine ervaren. Je maakt kennis met onze Nederlandse zeehelden uit de Gouden Eeuw, leert over de overgang van zeil naar stoom en leeft mee met de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Ervaar moderne technieken in het brughuis van geleide wapenfregat De Ruyter. De krachtige 3-D radar in deze bol kon ruim honderd doelen tegelijk traceren, tot 400 km afstand. In de bol ervaar je welke windkracht de met 20 omwentelingen per minuut draaiende radar veroorzaakte.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • De maanden juli en augustus zijn uitgesloten van deze actie.
  • Het museum is niet geheel rolstoeltoegankelijk. De schepen kunnen niet bezocht worden, hierdoor geldt er voor deze personen een gereduceerd tarief (zie website Marinemuseum). Er zijn een beperkt aantal rolstoelen te leen, deze dien je wel vooraf te reserveren.
  • Ben je in het bezit bent van een Defensie- en Veteranenpas, Museumkaart of de Vriendenloterij VIP kaart? Dan ontvang je gratis toegang tot het Marinemuseum. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • Speciale weekenden en evenementen zijn uitgesloten, in verband met capaciteit.
  • Het museum beschikt over gratis parkeergelegenheid.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.