Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijksmuseum Muiderslot

10% korting

Het oudste en best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland.

Rijksmuseum Muiderslot

Stoer en eigenwijs. Dát is het Muiderslot. Het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland, vlakbij Amsterdam. Een magische plek, omringd door groen en water. Het kasteel is gebouwd rond 1285 en kent een lange en roerige geschiedenis. Rondom het Muiderslot liggen unieke historische kasteeltuinen die voor het eerst zijn aangelegd in de 17e eeuw. De vesting en vestingwerken van het Muiderslot zijn onderdeel van UNESCO Werelderfgoed (Hollandse Waterlinies en Stelling van Amsterdam).

Voor iedereen

Sinds 1878 is het kasteel een rijksmuseum. Het Muiderslot is een levendige plek waar het hele jaar van alles te beleven is voor jong en oud. Voor alle bezoekers is een gratis audiotour beschikbaar (in tien talen). Kinderen kunnen het kasteel ontdekken met een speciale speurtocht. In het museumcafé geniet je van een kop koffie met iets lekkers of van een lunch. Vergeet voordat je naar huis gaat niet om een leuk souvenir of bijzonder cadeautje mee te nemen uit de museumshop!

Altijd iets te doen

In alle seizoenen is er van alles te beleven in het kasteel en in de tuinen. Wat dacht je van een workshop, rondleiding, proeverij, tuinsafari, theatervoorstelling, concert of diner in een pop-up restaurant? Check voor je bezoek alle actuele activiteiten in de agenda van Muiderslot.

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig op de door jouw gekozen datum. Je mag aankomen op jouw gewenste tijdstip.  
 • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen. Tijdens evenementen kan een toeslag gelden van 3 euro per persoon, te betalen aan de kassa van Muiderslot. Klik hier om de agenda van het Muiderslot te bekijken.  
 • Tickets zijn niet geldig voor concerten, theatervoorstellingen, betaalde workshops, rondleidingen etc.
 • Museumkaart-, VL-VIPkaart-, I Amsterdam Card / GoCity Pass Amsterdam-houders ontvangen gratis toegang tot Rijksmuseum Muiderslot.
 • Gebruikers van een rolstoel, rollator of scootmobiel kunnen gratis genieten van de kasteeltuinen, de vestingwallen, het slotplein, de horeca (inclusief mindervalidetoilet) en het toernooiveld. Houd er rekening mee dat het kasteel zelf helaas niet toegankelijk is voor een rolstoel, rollator of scootmobiel.
 • Honden zijn op het hele terrein niet toegestaan. Met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden.
 • Rijksmuseum Muiderslot biedt verschillende gratis parkeerplaatsen op ca. 15 minuten lopen. Parkeerplaats P1: Maxisweg, hoek Weesperstraat en Parkeerplaats P2: Mariahoeveweg. Gratis parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart voor de ingang van het Muiderslot.
 • Fietsen mogen niet mee het terrein op en dienen voor het poortgebouw geparkeerd te worden.
 • Vliegen met drones boven het terrein van Muiderslot is niet toegestaan.
 • Roken is verboden op het hele terrein van Muiderslot (dus ook niet buiten in de tuinen).
 • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.