Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kasteel Hoensbroek

Tot € 8,75 korting

Speel als een ridder en speur als een prinses in het familievriendelijke Kasteel Hoensbroek.

Beleef jouw eigen sprookje in Kasteel Hoensbroek

Waan je een echte prins of prinses tijdens een bezoek aan dit sprookjesachtige kasteel! Avonturen uit verre verledens komen tot leven in de meer dan veertig authentiek ingerichte kamers. Bewonder de prachtige balzaal, de Groene slaapkamer en het trappenhuis met portrettengalerij. Beklim de treden van de middeleeuwse wenteltrap, bekijk het 16e-eeuwse torenuurwerk op de grote zolder en aanschouw het kotsgat in het Groot Salet. Vergeet ook niet om de geheime kamer te zoeken en maak het kasteelbezoek af met een bibberend bezoekje aan de eeuwenoude kelder!

Speuren en spelen

Kasteel Hoensbroek is een leuk uitje voor het hele gezin! Ontdek het kasteel met de KaspeelTocht en help Vosje Hoen met het opnieuw opschrijven van de kasteelgeheimen. Schuilt er een echte speurneus in jou? Ga dan op ontdekkingstocht met de Ontdek-het-Kasteel-tocht. Lukt het jullie om de 10 meest bijzondere plekjes van Kasteel Hoensbroek te vinden?

Weer of geen weer: een bezoek aan Kasteel Hoensbroek kan altijd! 

In Kasteel Hoensbroek hoeft niemand zich te vervelen. Op een regenachtige dag kan je in het kasteel heerlijk binnen rondneuzen en speuren. Zodra het opklaart kunnen de kinderen lekker buitenspelen op het plein en kan je het kasteel van buiten bewonderen. De hele zomer zijn er ook voldoende extra activiteiten te beleven; zo vertelt de slotbewaarder allerlei spannende verhalen over het kasteel, zijn er echte riddergevechten te aanschouwen én worden er roofvogelshows gegeven! Waar wacht je nog op?!

Let op: we bieden momenteel twee verschillende soorten tickets aan

  • Familieticket: geldig voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 4 t/m 12 jaar. Hier zijn extra kindertickets los bij te bestellen. Ook tickets voor kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn te bestellen.
  • Reguliere ticket: geldig per persoon, afhankelijk van de leeftijd: kind van 4 t/m 12 jaar of een volwassene vanaf 13 jaar. Ook tickets voor kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn te bestellen.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders en VIP kaarthouders van VriendenLoterij ontvangen gratis toegang tot Kasteel Hoensbroek. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het kasteel.
  • Kasteel Hoensbroek is zeer rolstoelvriendelijk. Het kasteel beschikt als enige in Nederland over een lift. Er is voor mindervaliden een route uitgestippeld zodat de trappen vermeden worden. Vraag ernaar bij de kassa's.
  • Kasteel Hoensbroek beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je gratis parkeren. 
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.