Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kasteel Hernen

Tot € 1,- korting

Stap terug in de Middeleeuwen op Kasteel Hernen!

Kasteel Hernen, hét kasteel in het land van Maas & Waal

Kasteel Hernen, vlakbij Nijmegen is een van de 7 voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Heb je ooit willen ervaren hoe het was om in de middeleeuwen te leven en te wonen, kom dan naar kasteel Hernen in het land van Maas en Waal.
Ga op avontuur met de pratende lantaarn als gids langs spannende kamers, trappen en gangen en ontdek onderweg ook het geheim van de verdwenen toren in een spectaculaire presentatie.

Om je nog terug te stappen in de tijd zijn er vaak ambachtslieden op het kasteel om je alles te leren over touwslaan, smeden, handwerken, rietvlechten en meer.

Er zijn het hele jaar door activiteiten vooral gericht op de jongere bezoekers: zoals de kids-zomerweken wanneer er elke dag wat extra’s te doen is voor de kinderen. Kijk voor een actueel overzicht op Kasteel Hernen.

Het kasteel ligt aan de rand van het dorpje Hernen in een prachtige omgeving met mooie bossen en lanen, graslanden, oude rivierlopen en een molen. Vanaf het kasteel zijn er diverse fiets- en wandelroutes te volgen. Ook de fraaie ommuurde kasteeltuin met vele bijzondere rozensoorten is tijdens de openingstijden van het kasteel geopend.
Daarnaast zijn in de directe omgeving diverse horeca gelegenheden voor een heerlijke lunch of diner.

Een bezoek aan kasteel Hernen en omgeving is daarom niet alleen heel leerzaam, maar vooral voor zowel jong als oud is echte belevenis.

Gelderse kastelen

Kasteel Hernen is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Kasteel Hernen voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Hernen'.
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Kasteel Hernen. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van Kasteel Hernen.
  • Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen genieten van de kasteeltuin en de buitenruimte rondom het kasteel. De paden zijn goed toegankelijk. In het tuin staan hier en daar bankjes om te zitten.
  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd of los lopend in het daarvoor bestemde gebied.
  • Kasteel Hernen is goed bereikbaar via de A50 afslag Wijchen. Houd de borden richting Bergharen aan.
  • Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.