Naar artikel

Kasteel Hernen

Tot € 1,- korting

Stap terug in de Middeleeuwen op Kasteel Hernen!

Kasteel Hernen

Kasteel Hernen, vlakbij Nijmegen, is een van de 7 voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Het is een tot de verbeelding sprekend kasteel, waar je meteen een stap terug in de tijd doet! Ontdek het kasteel met een ‘pratende lantaarn’, die je door de ogen van de kasteelheer voor volwassenen, of een muis voor de kinderen, het verhaal vertelt. 

De verdwenen toren

Hernen is een voorbeeld van een langzaam gegroeid kasteel. Verdediging maakte in de loop van de tijd plaats voor wooncomfort. In de 14e eeuw begonnen de Heeren van Hernen met het bouwen van een grote toren. Dit was het begin van het huidige kasteel. Maar waarom is de toren weg en staat de rest van het kasteel er nog wel? Ontdek het antwoord op deze vraag in de spectaculaire publiekspresentatie ‘De verdwenen toren’ op de zolder. Hier kun je zelfs de meer dan 500 jaar oude dakconstructie nog aanraken en lopen over de voor Nederland unieke overdekte weergangen!

Behalve dat het kasteel een bezoek waard is, is dat ook de omgeving. Bekijk niet alleen de prachtige siertuin maar maak ook een fietstocht of wandeling in de wisselende omgeving van rivierduintjes, weilanden, bos en polder.

Leuk voor kinderen!

Er zijn regelmatig leuke kinderactiviteiten op het kasteel. Klik op de volgende link voor meer informatie over de kinderactiviteiten.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Kasteel Hernen voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Hernen'.
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Kasteel Hernen. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van Kasteel Hernen.
  • Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen genieten van de kasteeltuin en de buitenruimte rondom het kasteel. De paden zijn goed toegankelijk. In het tuin staan hier en daar bankjes om te zitten.
  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd of los lopend in het daarvoor bestemde gebied.
  • Kasteel Hernen is goed bereikbaar via de A50 afslag Wijchen. Houd de borden richting Bergharen aan.
  • Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar kasteel Hernen te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.

Gelderse kastelen

Kasteel Hernen is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.