Naar artikel

Kasteel Heeswijk

Tot 25% korting

Bij Kasteel Heeswijk beleef je 1000 jaar aan geschiedenis!

Kasteel Heeswijk

Middeleeuwse oorlogen, een steenrijke baron, een bizar testament...Het Kasteel van Brabant ligt al bijna duizend jaar prominent in het beekdal van de Aa nabij Den Bosch, als middelpunt van Landgoed Heeswijk. Vanaf hier bestuurden de heren van Heeswijk-Dinther hun domein.

Kasteel Heeswijk kent een lange, roerige geschiedenis en was door zijn strategische ligging en rijke bezittingen een belangrijke plek in de regio. Benieuwd hoe het allemaal begon en welke rol het kasteel speelde in de geschiedenis van Brabant? Wandel op eigen gelegenheid door het kasteel en tuin met de audiotour “Kasteel Heeswijk spreekt’ via je smartphone.

Voor kinderen is het kasteel een echte ontdekking. zoek de geheime trappen en gangen, beklim de toren en probeer een ridderhelm. Ontdek de bijzondere kasteelverhalen tijdens je ontdekkingstocht door het kasteel. 

Bij de Barones in het Koetshuis van het kasteel is de plek voor bezoekers aan kasteel en landgoed om te genieten van koffie, lunch of drankje in een historische omgeving. 

Wij bieden momenteel twee verschillende tickets aan voor Kasteel Heeswijk

  • Dinsdagdeal tickets: 25% korting - geldig op een dinsdag t/m 31 december 2023 (m.u.v. de zomerperiode 1 juli t/m 30 september 2023).
  • Reguliere tickets: 20% korting - geldig voor een bezoek t/m 31 december 2023.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • In het bezit van een Museumkaart, Vriendenpas van Kasteel Heeswijk, Beschermers Brabants Landschap pas of een ICOM-card? Dan ontvang je gratis toegang tot Kasteel Heeswijk. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum. 
  • De benedenverdieping van Kasteel Heeswijk is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een invalidentoilet aanwezig in het koetshuis op de benedenverdieping van het kasteel.
  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd.
  • Er is voldoende parkeergeledenheid voor auto's en touringcars op de parkeerplaats aan de N279. Parkeren is gratis. Tijdens grote evenementen wordt er een parkeervergoeding gevraagd van € 2,- contant.  
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Kasteel Heeswijk te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.