Naar artikel

Kasteel en park Rosendael

€ 1,- korting

Beleef een fantastische dag in het unieke Gelderse erfgoed!

Kasteel en park Rosendael

Beleef de middeleeuwen in kasteel en park Rosendael! In deze tijd was dit een belangrijke residentie van de graven en hertogen van Gelre. In het kasteel heerst een bewoonde sfeer, zo zijn er nog veel oorspronkelijke interieuronderdelen te zien, waaronder een prachtige collectie meubels, zilver, porselein en familieportretten. Ontdek het bekende park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen. Bij de Oranje-rie kun je terecht voor een hapje en een drankje waar je op het terras met uitzicht over de rozentuin van kunt genieten.

Leuk voor kinderen!

Voor kinderen is er van alles te beleven! Voordat je het weet spuiten honderden straaltjes water uit de grond en moet je rennen om niet nat te worden. Je kan samen met de Beleef!plattegrond die je bij aankomst ontvangt op zoek naar waterdiertjes in de bosvijver en trek vooral even je schoenen uit om over het blote voetenpad te lopen.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij kasteel Ammersoyen. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Rosendael'.
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten. Tijdens evenementen kunnen tevens ook andere openingstijden gelden.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot kasteel en park Rosendael. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van kasteel en park Rosendael.
  • Op kasteel Rosendael kan een minder valide bezoeker met een auto of klein busje worden afgezet tot aan de voordeur van het kasteel en bij de entree van het park om vervolgens het park of kasteel te bezichtigen. 
  • Voor een bezoek aan het kasteel dient een trapopgang opgelopen te kunnen worden. De hoofdtrap van het kasteel heeft 8 treden en heeft geen armleuning. Indien gewenst kan ook de trapopgang met armleuning van 6 treden bij de veranda genomen worden.Op de begane grond is een rolstoel, rollator of ander mobiel hulpmiddel toegestaan.In het souterrain van het kasteel zijn toiletten aanwezig. Hiervoor dient een trapafgang met armleuning van 5 treden genomen te worden. Helaas is er in het kasteel geen invalidentoilet aanwezig, maar in horecagelegenheid De Oranjerie is deze wel aanwezig. Deze is geopend van medio mei t/m medio oktober.
  • Honden zijn aangelijnd welkom op het kasteelterrein. In het kasteel zijn honden niet toegestaan, uitgezonderd blindengeleidehonden en andere officiële hulphonden.
  • Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar kasteel en park Rosendael te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.

Gelderse kastelen

Kasteel en park Rosendael is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.