Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kasteel en park Rosendael

Tot € 1,- korting

Beleef een fantastische dag in het unieke Gelderse erfgoed!

Spetterend Kasteel en park Rosendael

Spetterend water en de fraaiste tuinsieraden!

Een bron van vermaak!

Kasteel Rosendael is een 18e-eeuws kasteel in het dorp Rozendaal, gelegen in de provincie Gelderland. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk cultureel erfgoed. Het kasteel is omringd door een prachtig park, waarin zich onder andere de beroemde 'Bedriegertjes' bevinden, een waterspel dat bezoekers verrast door onverwacht water te spuiten.

Bezoek het kasteel en geniet van de bewoonde sfeer! Binnen het kasteel zijn tal van historische kamers te bewonderen, waaronder de eetzaal, de slaapkamer en de keuken. Ook herbergt het kasteel een bijzondere collectie meubels, schilderijen, porselein en zilverwerk.

Een Beleef!plattegrond in het park wijst je de weg, en geeft aan welke dingen je niet mag missen. Loop over het blote voetenpad, bewonder de tuinsieraden of speur naar diertjes in de bosvijver. Zoek naar dierensporen, stap in de grote levensboom en ontdek de vier sprengen in het park! Download gratis één van de parktours en laat je zomers natuurlijk verrassen door de Bedriegertjes!

Gelderse kastelen

Kasteel en park Rosendael is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Kasteel en park Rosendael. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Rosendael'.
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten. Tijdens evenementen kunnen tevens ook andere openingstijden gelden.
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot kasteel en park Rosendael. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van kasteel en park Rosendael.
  • Op kasteel Rosendael kan een minder valide bezoeker met een auto of klein busje worden afgezet tot aan de voordeur van het kasteel en bij de entree van het park om vervolgens het park of kasteel te bezichtigen. 
  • Voor een bezoek aan het kasteel dient een trapopgang opgelopen te kunnen worden. De hoofdtrap van het kasteel heeft 8 treden en heeft geen armleuning. Indien gewenst kan ook de trapopgang met armleuning van 6 treden bij de veranda genomen worden.Op de begane grond is een rolstoel, rollator of ander mobiel hulpmiddel toegestaan.In het souterrain van het kasteel zijn toiletten aanwezig. Hiervoor dient een trapafgang met armleuning van 5 treden genomen te worden. Helaas is er in het kasteel geen invalidentoilet aanwezig, maar in horecagelegenheid De Oranjerie is deze wel aanwezig. Deze is geopend van medio mei t/m medio oktober.
  • Honden zijn aangelijnd welkom op het kasteelterrein. In het kasteel zijn honden niet toegestaan, uitgezonderd blindengeleidehonden en andere officiële hulphonden.
  • Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.