Naar artikel

Kasteel Doorwerth

Tot € 1,- korting

In Kasteel Doorwerth beleef je hoe er vroeger op het landgoed werd geleefd.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. In het kasteel zijn drie musea te bezoeken. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Reis terug in de tijd

De rijke geschiedenis van het kasteel omvat meer dan zeven eeuwen. Het kende glasnrijke, maar ook minder gelukkige tijden. Nu pronkt het weer in zijn volle 17de eeuwse glorie, compleet met poortgebouw, koetshuis en stallen. Ook de directe omgeving van het kasteel is authentiek. De moestuin wordt zo beheerd dat het lijkt alsof de keukens van de landheer nog steeds van groenten en bloemen voorzien moeten worden. De grote boomgaard levert nog steeds stoofperen en appels en in de Lindenlaan heerst de koele schaduw die nodig was om adellijke dames rustig te laten flaneren.

Binnen kan je genieten van historisch ingerichte vertrekken en musea. In de keuken, de kelders, de ridderzaal, bed- en eetkamer, torenkamer en herenkamer waan je je even een kasteelbewoner. In de wapenkamer kunnen kinderen zelf een maliënkolder passen. In de zuidvleugel bezoek je expositiezalen die de geschiedenis van het kasteel, maar ook de geschiedenis van de bosbouw en de jacht in Nederland in beeld brengen.

In het Kasteelcafé kun je genieten van een kopje koffie, lunch of borrel en een mooi souvenir vind je in de kasteelwinkel.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij kasteel Doorwerth. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Doorwerth'.
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten. Tijdens evenementen kunnen tevens ook andere openingstijden gelden.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot kasteel Doorwerth. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van Kasteel Doorwerth.
  • Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen genieten van de kasteeltuin en de buitenruimte rondom het kasteel. De paden zijn goed toegankelijk. In het tuin staan hier en daar bankjes om te zitten.
  • Het kasteel, de kasteelwinkel en de toiletten zijn helaas niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator. In het kasteel zijn loopstoeltjes te leen.
  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd of los lopend in het daarvoor bestemde gebied.
  • Kasteel Doorwerth is goed bereikbaar via de A50 en de A12.
  • Parkeren is gratis. 
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar kasteel Doorwerth te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.

Gelderse kastelen

Kasteel Doorwerth is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting organisatie draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.