Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kasteel Doorwerth

Tot € 1,- korting

In Kasteel Doorwerth beleef je hoe er vroeger op het landgoed werd geleefd.

Kasteel Doorwerth, méér dan alleen een kasteel in de uiterwaarden van de Neder-Rijn.

Ben je op zoek naar een dag vol avontuur en ontdekkingen? Dan is een bezoek aan kasteel Doorwerth precies wat je zoekt! Dit historische kasteel staat bekend om zijn unieke combinatie van verschillende architectonische stijlen. Bij een bezoek aan kasteel Doorwerth zul je versteld staan van de indrukwekkende muren die voor een deel al meer dan 700 jaar staan. Het is een stoer, middeleeuws kasteel en meer dan alleen een museum, het is een verhaal over de tijd en de mensen die hier vroeger hebben geleefd. In de ingerichte vertrekken kun je de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Door deze verhalen te ontdekken, krijg je inzicht in het verleden en de rijke cultuur van Nederland.

Ook is in het kasteel het Nederlands Jachtmuseum gevestigd, waar je leert over de geschiedenis van het jagen en de jachtcultuur in Nederland. De collectie bevat o.a. antieke jachtwapens, kleding, schilderijen en indrukwekkende jachttrofeeën. Samen met bosbouwcollectie geeft het een beeld van een kasteel in  bedrijf.  

Niet alleen kun je het kasteel verkennen, de moestuin is een bezoek meer dan waard. Geniet van de rust en de prachtige omgeving terwijl je ontdekt hoe de mensen in het verleden de gronden om het kasteel gebruikten voor hun landbouw en veeteelt. Het is een bijzondere ervaring te zien hoe het verleden en de natuur samenkomen in één plek. 

Bovendien zijn er leuke speurtochten, activiteiten en rondleidingen voor kinderen en volwassenen, zodat iedereen iets leuks en leerzaams kan doen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, of gewoon een leuke dag uit wilt, kasteel Doorwerth biedt iets voor iedereen. 

De kasteelwinkel verkoopt streekproducten, boeken, kaarten, souvenirs. In Kasteelcafé de Zalmen komen heden en verleden bij elkaar! Het café biedt comfort met een uitgebreide menukaart vol heerlijke gerechten en drankjes. Of je nu komt voor een ontbijt, koffie, thee of een gezellige borrel, de Zalmen biedt de perfecte ambiance. 

Poortgebouw Doorwerth

Waan je een middeleeuwer tijdens een verblijf op deze prachtige locatie bij het voor publiek opengestelde kasteel Doorwerth. Precies boven de poort is een comfortabele vakantiewoning gerealiseerd. Via de stenen wenteltrap klim je naar de woonverdieping. Daarboven bevinden zich twee slaapkamers. De woning is compact, maar van alle gemakken voorzien, voor maximaal 4 personen. Geniet van het kasteel, de uiterwaarden, het bos en schitterend uitzicht op het Duno plateau.

Bezoek dit historische juweel en ontdek hoe het verleden nog steeds levend is in kasteel Doorwerth!  

Gelderse kastelen

Kasteel Doorwerth is onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen. Deze stichting organisatie draagt zorg voor natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland. Benieuwd naar de andere Gelderse kastelen? Klik op de volgende link voor een overzicht: kastelen in Gelderland.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij kasteel Doorwerth. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar geef deze tijdens het reserveren wel op bij de categorie 'Kinderen t/m 3 jaar Doorwerth'.
  • Tickets zijn niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen en tijdens evenementen en/of activiteiten. Tijdens evenementen kunnen tevens ook andere openingstijden gelden.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot kasteel Doorwerth. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van Kasteel Doorwerth.
  • Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen genieten van de kasteeltuin en de buitenruimte rondom het kasteel. De paden zijn goed toegankelijk. In de tuin staan hier en daar bankjes om te zitten.
  • Het kasteel, de kasteelwinkel en de toiletten zijn helaas niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator. In het kasteel zijn loopstoeltjes te leen.
  • Honden zijn in het kasteel niet toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Buiten het kasteel wel, mits aangelijnd of los lopend in het daarvoor bestemde gebied.
  • Kasteel Doorwerth is goed bereikbaar via de A50 en de A12.
  • Parkeren is gratis. 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.