Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kasteel de Haar

Tot € 4,- korting

Ontdek de rijke en extravagante geschiedenis achter de kasteelmuren van Kasteel de Haar

Kasteel de Haar heeft de Bronzen award gewonnen voor leukste uitje van provincie Utrecht 2024!

Kasteel de Haar

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren.

De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.

Vervallen ruïne

In 1890 erft baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar het zwaar vervallen domein De Haar. Hij besluit tot herbouw van dit familiekasteel, als eerbetoon aan zijn roemrijke voorvaderen. Samen met de puissante rijke barones Hélène de Rothschild neemt hij meesterarchitect Pierre Cuypers in de arm, die dan al beroemd is met het Rijksmuseum en het centraal station in Amsterdam. Cuypers maakt van De Haar een waar gesamtkunstwerk, met behoud van oorspronkelijke indelingen.

Leuk voor kinderen

Bij Kasteel de Haar komen kinderen spelenderwijs alles te weten over het kasteel en de daarbij horende parken en tuinen. Met wel 3 speurtochten ontdekken ze de mooiste plekken van het kasteel en het park en krijgen ze een kijkje in het luxe leven dat de baron en barones leidden. Daarnaast kunnen kinderen ronddwalen in het doolhof en herten spotten in het grote hertenkamp. 

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij Kasteel de Haar. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar je dient hiervoor wel een 0 euro ticket aan te schaffen. Zo kan er ook voor hen een reservering geplaatst worden op de website van Kasteel de Haar.
  • Het ticket is alleen geldig voor regulier kasteelbezoek. Voor activiteiten/evenementen gelden andere tarieven.
  • Wij bieden een verschillende korting voor een bezoek aan Kasteel de Haar op doordeweekse dagen of in het weekend. Wil je het kasteel op maandag t/m vrijdag bezoeken? Dan ontvang je tot € 4,- korting. Op weekenddagen ontvang je tot € 2,- korting.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Kasteel de Haar. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Kasteel de Haar beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren voor € 6,00. Een parkeerkaartje is vooraf online te boeken tijdens het reserveren, bij uw bezoek bij de kassa of gebruik bij het uitrijden uw pinpas aan de paal.
  • Gebruik als navigatieadres Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht (i.p.v. Haarzuilens).
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.